Начало
хороскопи | дневен | седмичен | месечен | архив | блог | контакти |
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
     
 
ХОРОСКОП ЗА МЕСЕЦ ОКТОМВРИ 2014
Тази година октомври ще донесе заздравяване на старите партньорски отношения и начало на нови делови съюзи, макар че не всички алианси ще оправдаят надеждите, които им се възлагат. Така че преди да установявате каквито и да било контакти, помислете дали това ще бъде взаимно изгодно и помнете, че ако някому не дадете каквото трябва, после ще бъдете ощетени в пъти повече.

Освен това през дадения период много въпроси и задачи ще изискват екстремални решения, ще се наложи да се действа бързо и да се мисли нестандартно. Затова успех ще постигнат само онези, които умеят оперативно да се адаптират към смяната на ситуацията и не се боят да рискуват. При това обаче за пореден път законодателството може да стане по-строго, така че по-добре е да не отстъпвате от нормите и правилата.

Месецът не обещава да бъде много лесен. Очакват ни не само две затъмнения - пълно лунно (08.10.14) и частично слънчево (24.10.14), но и ретрограден Меркурий. Всичко това предполага повторение на стари грешки и допускане на нови. Може да се срути онова, което по-рано е изглеждало нерушимо, на повърхността изплуват стари обиди, при това както лични, така и исторически. Не е изключено изостряне на външната и вътрешна икономическа и политическа обстановка, усложняване на междуличностните отношения, спад или срутване на някакви сериозни системи.

Началото на обратното движение на Меркурий ще доведе до това, че през първата десетдневка на месеца ще отслабне авторитетът на някои влиятелни лица. Рейтингите на могъщите политици е възможно рязко да тръгнат надолу, а на локално ниво се очакват конфликти с началството, тъй като чуждото мнение, дори съвсем компетентното, няма да има значение.

И в същото време през октомври на мнозина им предстои да заложат основите на някакви бъдещи проекти. Това ще изисква далновидност, умение да се пресметнат всички рискове и да се планират собствените действия с няколко крачки напред. При това заради текущи и набелязани ангажименти ще се наложи да се направят немалко планови и неочаквани пътувания, някои от които ще се окажат или много далечни, или нелеки.

Въпреки това, даденият период ще ни зарадва с изблик на творческа енергия, на мнозина ще им хрумнат оригинални идеи, ще се появят много нови и интересни неща. Отлични успехи ще постигнат както групи от съмишленици, така и гениални единаци, очакват се епохални открития и изобретения, светът ще заговори за хора, чиито постижения ще имат световно значение.

Освен това през първите две десетдневки важна роля ще изиграе красотата - на думи, на околното пространство, на постъпките. Стремежът към хармония, както вътрешна, така и външна, ще доведе до личностно развитие и благоустройство на жилището. И това по някакъв начин ще ни накара да свикнем с трудностите, които ще ни донесе този месец.

В началото на октомври на преден план ще излезе общуването. Резултатите от него ще зависят от умението да сдържаме моменталните пориви и отначало да мислим, а после да вземаме решения или да изказваме мнение. В средата на месеца е важно да запазим баланса между физическата и интелектуална дейност, да се отдели равностойно внимание на всички сфери на живота ни. В края на октомври на мнозина им предстои да се борят за самосъхранение и за ценностите, които можем да оставим на потомците.

Неблагоприятните дни през месеца: 1, 8, 15, 24, 31.

Да не забравяме, че "чисти" знаци са хората, родени от 1 до 18, а върху останалите оказва влияние предишният или следващият знак - както в характеристиката на личността, така и в астропрогнозите. И това трябва да се има предвид.
  ОВЕНФотогалерия ЕЛИЦА


Курсове по гръцки език в ПАНЕЛИНИКА
ОВЕН

През октомври Овните ги очаква благополучно развитие на онези проекти, които са били в състояние на застой и не са носили очакваните доходи. За много неща ще ви помогнат новите делови контакти, които ще позволят да разширите вашите хоризонти и ще увеличат активите и възможностите ви. Вярно е, че всичко това ще е съпроводено с интензивна работа и ще изисква нехарактерни за вас постъпки и решения.

Освен това ви очаква поредният етап на личностно развитие. Ще ви се наложи да доказвате някому своята значимост, по някакъв начин да потвърждавате своя авторитет и да се учите на нещо ново. При това вие се стремите към вътрешна хармония и това ще ви тласне към частична смяна на своите навици или мироглед.

В началото на месеца ви очакват активни преговори, които ще отворят пред вас отлични перспективи. В средата на октомври ще се наложи да мислите и действате едновременно в няколко направления. В края на месеца не са изключени временни материални трудности. Възможно е да се наложи да инвестирате в нещо, за да получите после нещо по-голямо.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 7.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 3, 10, 17, 24, 25, 31.

 
ТЕЛЕЦ
ТЕЛЕЦ

През октомври Телците ще се наложи да се противопоставят на хора, които по някакви субективни причини не желаят да поддържат техните идеи. Не е изключено за реализацията на някакъв ваш проект да е необходимо някакво пътуване, но или ще го отменят, или ще го отложите за неопределен срок. Търсете убедителни аргументи и тогава всичко ще ви се получи както трябва.

Освен това много е възможно да се заемете с хармонизация на своето вътрешно и външно пространство. Може да ви потряБва нов източник на енергия и оптимизъм, и най-вероятно ще го откриете в неочаквано за вас място или в книга, която по-рано не бихте взели в ръце.

В началото на месеца много неща ще зависят от това дали умеете да се учите от своите стари грешки. В средата на октомври ви предстои да направите някакво откритие, свързано или с деловата, или с личностната сфера. В края на месеца не е изключен дългосрочен конфликт с влиятелен човек. Бъдете по-гъвкави.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 6, 9, 10.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни:
7, 14, 21, 28.

 
БЛИЗНАЦИ
БЛИЗНАЦИ

През октомври на Близнаците ще се наложи да задействат своето красноречие и комуникативност, за да избегнат назряващите конфликти и да се справят с някакви трудности. Впрочем, вие с лекота ще излезете от проблемната ситуация, тъй като навреме ще си изясните личностните особености на своите опоненти, противници или потенциални делови партньори.

Освен това, ви очаква някаква успешна сделка или ще подпишете сполучлив дългосрочен договор. Възможно е това да ви позволи да осъществите кратко, но увлекателно пътуване, по време на което ще научите нещо, което ще промени вашите приоритети или възгледи.

В началото на месеца вашето умение да се договаряте ще се окаже много полезно не само за вас, но и за човек от обкръжението ви. В средата на октомври нещо в живота ви ще се "върне по местата си". В края на месеца не си струва да нервирате онези, които са по-влиятелни от вас. Ако искате някой високопоставен човек да бъде на ваша страна, използвайте ласкателство.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 5, 11, 12, 13.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 2, 9, 16, 23, 30.

 
РАК

През октомври Раците ги очакват известни трудности. Не е изключено да ви се наложи да съвместявате изпълнението на длъжностните си задължения с дейност, която обикновено не е във вашата компетентност. При това е голяма вероятността да се появят сериозни разногласия с деловите ви партньори, особено ако те са чужденци. Могат да ви подведат и онези, които по правило ви подкрепят и помагат да реализирате вашите идеи.

Освен това са възможни и допълнителни грижи, свързани с ваши роднини. Вярно е, че в резултат ще осъзнаете, че не сте се старали напразно, тъй като буквално ще спасите или ще подкрепите силно някого от роднините си. Очакват ви и радостни събития, които ще ви помогнат да се справите с всички проблеми.

В началото на месеца най-вероятно в резултат на настоятелните ви изсквания ще съумеете да заставите някакъв човек да спази стари договорки. В средата на октомври ще ви е нужна издръжливост и умение да действате в интересите на онези, които са ви скъпи. В края на месеца за вас може да се появи нов източник на жизнени сили.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 2, 6, 16, 20, 30.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 7, 11, 21.

 
ЛЪВ
ЛЪВ

През октомври Лъвовете ги очакват успехи в проект, който изисква креативен подход и умение да се мисли нестандартно. Нещо повече, вие най-вероятно ще намерите влиятелни съмишленици, които ще поемат и ще ви окажат юридическа подкрепа или ще ви помогнат да оформите грамотно някаква документация. В резултат всички постижения ще ви донесат не само удовлетворение от постигнатото, но и солиден, стабилен доход.

Вярно е, че през третата десетдневка на месеца не е изключен сериозен конфликт с догматичен индивид, който по някакви причини смята, че има право да се намесва във вашите дела. Възможно е преди той вече да ви е попречил да се реализирате, и сега отново ще се опита да го направи. Впрочем, вие най-вероятно все пак ще го сложите на мястото му.

В началото на октомври ви предстои да общувате с много хора - вие ще съгласувате нещо, ще се договаряте с някого, ще подтиквате някого към нещо. В средата на месеца ще съумеете да решите някаква сложна задача. Очаква се и някакво пътуване. В края на октомври ви очаква връщане към старите ви дейности и ангажименти.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 5, 16, 17.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни:
4, 25.

 
ДЕВА
През октомври Девите могат да се решат на някои кардинални промени. Не е изключено да ви омръзне вашата сфера на дейност или месторабота и да поискате да опитате силите си и в друго поприще или просто в друга фирма. Впрочем, какъвто и избор да направите, очакваните трудности от първите две десетдневки през третата ще се сменят с позитивни събития, а финансовите затруднения - със солидни доходи.

Освен това очаква ви някакво увлекателно пътуване, което ще ви предостави възможност да поправите онова, което сте смятали практически за съсипано. Главното е да не оставите неприятностите по време на пътуването да станат причина за конфликт с вашите спътници. Помнете, че в това пътуване много зависи от вас и вашето настроение.

В началото на месеца ще ви се наложи спешно да приключите някакви ангажименти. Това може да ви отнеме много сили, но резултатът ще ви зарадва. В средата на октомври ви очакват положителни емоции и ярки впечатления. Възможно е и възраждане на нещо важно. В края на месеца ви очакват успехи в деловата сфера и нарастване на приходите.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 19, 20.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 16, 17, 23, 31
.
 
ВЕЗНИ
ВЕЗНИ
През октомври Везните ги очаква някакъв нов увлекателен проект, който ще им позволи да стъпят на ново, съвсем друго качествено ниво. Не е изключено да започнете тази работа като редови изпълнител, но много бързо ще се издигнете и дори ще станете ръководител на процеса. Най-вероятно възлови ще се окажат най- добрите ваши качества или някакви особени таланти.

Освен това, вие сами можете да си поднесете неочаквана изненада. Голяма е вероятността, ако се поддадете на порива, да потеглите към силно място или артефакт, изпълняващ желания. Може истинският повод за пътуването да стане вътрешната ви потребност от промяна и обновяване.

В началото на месеца ви очаква активно общуване с хората, които държат на вас. При това ви очакват успехи в деловата сфера и начало на нов етап в спиралата на кариерата ви. В средата на октомври много ще зависи от това какво става в главата и душата ви. В края на месеца не бъдете прекалено разточителни, постарайте се да минимизирате всички разходи.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 18, 22, 23.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 5, 19, 26.
 
СКОРПИОН
През октомври Скорпионите ги очаква активна дейност едновременно в няколко области на живота. Не е изключено да ви се наложи да съвместявате абсолютно различни проекти и да се пренастройвате от една вълна на друга. Впрочем, такова разнообразие ще ви е само от полза - ще получите безценен опит и после ще можете да го използвате многократно в различни ситуации.

Освен това има вероятност за ръст в кариерата и увеличаване на доходите ви. Вярно е, че постигането на всичко това ще изисква от вас сериозно вътрешно напрежение, затова се постарайте в свободното си време да се занимавате с това, което ще ви позволи да си върнете душевното равновесие и да попълните енергийните си резерви.

В началото на месеца ще се наложи да пренастроите своето съзнание и да действате не така, както сте свикнали. В средата на октомври някакви събития могат да ви лишат от сън и почивка, но за награда ще получите много повече, отколкото сте разчитали. В края на месеца ви очаква прилив на сили и вдъхновение, което на свой ред ще повлияе благоприятно на вашето материално положение.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 21, 25.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 3, 6, 13, 17, 20, 27, 31.
 
СТРЕЛЕЦ
 
СТРЕЛЕЦ

Пред Стрелците през октомври ще се отворят възхитителни перспективи. Очакват ви велики дела, чиято реализация ще ви позволи да поставите здрава основа за бъдещото си благополучие. Във всякакви ситуации ще се чувствате като риба във вода и ще извлечете полза дори от онези обстоятелства, които ще накарат околните да се откажат от своите планове. Главното е да не пропуснете благоприятните възможности, особено през първите две десетдневки на месеца.

Освен това, очаква ви комерсиален успех, благодарение на който ще поправите финансовото си положение и ще можете или да започнете собствен бизнес, или да повдигнете нивото на онова, с което се занимавате сега. Не са изключени и изгодни командровки, които ще станат за вас и увлекателни пътешествия.

В началото на октомври ще се уравновеси някаква сложна или непонятна за вас ситуация. При това очаква ви стартирането на най-рентабилния за тази година проект. В средата на месеца нови познати ще ви дадат много, както в деловия, така и в личния живот. В края на октомври ви предстои сътрудничество, от което зависи вашето бъдеще.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 9, 16, 26, 27, 30.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 1, 22, 29.

 
 
КОЗИРОГ
 
През октомври Козирозите ги очаква напрегната, но ползотворна работа. Не е изключено да ви се наложи да се откажете от някакви свои планове, за да подготвите стартирането на някакъв много важен проект. При това най-вероятно ще бъдете принудени да действате не съвсем така, както сте свикнали, но има защо. Вярно е, че наградата за своите усилия ще получите не веднага, но затова пък в пълен обем плюс бонус.

Освен това ви предстои да се занимавате с това, което така или иначе е свързано с вашия дом и роднини. Възможно е да се наложи да оформяте някакви документи, да си изяснявате правата върху наследство или данъци. Главното е да не оставяте нещата на самотек. Просто не ви е изгодно да се самоотстраните от тези проблеми.

В началото на месеца ви предстои да работите с цел перспективата. Не чакайте бързи резултати, те ще се проявят малко по-късно. В средата на октомври много е възможно да се почувствате отпаднали, без сили - подкрепете организма си с витамини и пълноценен сън. В края на месеца очаквайте повишение на деловата активност и доходите.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 7, 14, 28, 29.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни:
6, 9, 13, 20, 23, 27, 30.
 
 
ВОДОЛЕЙ
 
ВОДОЛЕЙ
През октомври Водолеите ги очакват успехи в деловата сфера и извън нея, при това не е изключено да се появят нови партньори. От вас очакват и перспективни проекти, при това има вероятност един от тях вие да реализирате с някого от близките си приятели. Вярно е, че в някои ситуации ще ви се наложи да проявявате хладнокръвие и да привиквате към някои нестандартни обстоятелства. С това обаче вие ще се справите блестящо.

Освен това ще се появи възможност да посетите място, в което се чувствате спокойно и комфортно. Най-вероятно вие ще си отделите специално няколко дни, за да си починете там от бъркотията и да сложите в ред мислите си. Възможно е там да ви очакват и интересни познанства.

В началото на месеца ви очаква активна делова и креативна дейност, която ще ви донесе солиден доход и повиши самооценката ви. В средата на октомври не е изключено да пътувате във връзка с хармонизацията на вашето психическо и физическо състояние. В края на месеца могат да възникнат известни трудности. Реагирайте оперативно и нестандартно.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 3, 4, 9, 11, 18, 22, 30.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 5, 19.
 
 
РИБИ
 
РИБИ

През октомври на Рибите им предстои да се върнат към онова, което не са довършили преди известно време. Не е изключено да ви се наложи да се справяте с тези неща и проблеми заедно с хора, с които не се разбирате много добре. Въпреки това всичко ще се подреди повече от успешно. Вие не само ще постигнете поставената цел, но и ще си намерите нови съмишленици, ще възкресите стари делови контакти и ще спечелите нелошо от всичко това.

Освен това през третата десетдневка на месеца ви очаква начало на някакъв проект, по време на чиято реализация ще общувате с много влиятелни личности. Има вероятност в резултат на това те да ви приемат в своята общност или да ви окажат протекция и да ви издигнат нагоре по стълбата на кариерата.

В началото на октомври недовършените ангажименти ще определят кръга на вашето общуване. Ще се наложи да се адаптирате към ситуацията. В средата на месеца е възможно вие да се заемете с благоустройството на своето жилище и да постигнете отличен резултат в това занятие. В края на месеца вашият социален и професионален статус ще се промени в по-добра посока.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 3, 5, 6, 9.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 1, 8, 15, 29.

 
  Н. Попова
 
     
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2012
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.dir.bg и активен линк е задължително.