Начало
хороскопи | дневен | седмичен | месечен | архив | блог | контакти |
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
     
 
СЕДМИЧНА АСТРОПРОГНОЗА
27 юни - 3 юли 2016
До септември 2016 година социалните тенденции са толкова разнообразни и многопланови, че понякога на хората им е трудно да изберат от няколко варианта своя път на социална и лична експанзия. Или да изберат най-малкото зло. Вариантите не се отличават с мащабност, те са прагматични, лежат в приложната област, което още повече затруднява нашия избор. През юни и първата половина на юли този факт ще се проявява особено силно и неизбежно; преди всичко за Деви и Риби, за Стрелци и Близнаци. В частност, абитуриентите, родени под тези знаци, ще се лутат в търсене на своя бъдещ професионален път. В други стратегически житейски ситуации се случва почти същото - виновна е дезориентацията, когато множество дребни съображения и факти скриват мащабната, стратегическа цел. През октомври ние ще спрем да се занимаваме и затъваме в дребните неща, вървейки по своя път в кариерата и ще сме наясно с варианта. Ще ни остане само да намерим съюзници и спътници. В четвъртък тази седмица при някои вече ще се появи най-сполучливият в материален план, но доста прагматичен вариант за избор. А всичко, което е било измислено и планирано миналата неделя и този понеделник, ще се окаже просто откъснато от реалността.

В годишния ритъм на движение на планетите през тази седмица се случва доста важно събитие: Марс, който веднъж на две години прави примка (видимо от Земята движение), завършва в сряда своето обратно движение и започва да се движи напред. Започва завършващата фаза на примката, чието начало (влизането в примката) беше на 18 февруари 2016 година в 24-я градус на Скорпиона. Завоят към ретро-движение (спиране в точката на обръщане) стана в 9-ия градус на Стрелец на 17 юни, а връщането към право движение (със спиране в точката на обръщане) е през тази седмица, отново в 24-я градус на Скорпиона, и примката се затваря в началната си точка на 22 август 2016 година в 9-ия градус на Стрелец. Хората, родени през втората половина на ноември, по-силно ще усетят върху себе възвратно-постъпателното движение на Марс. Най-вероятно това ще се отрази на физическото им състояние.

Тъй като 2016 година преминава под управлението на Марс, да си позволим да отделим малко внимание на този факт. Марс, като управител на годината, засилва нашия стремеж към активна и по възможност независима житейска позиция. За съжаление, понякога тази позиция е твърде активна, стигаща до агресия и разрушителни склонности. Ние предпочитаме да сме в центъра на събитията, в бой, в търсене. Каквото и да се случи, нашите социални амбиции, каквито и да са те, се въплъщават в живота чрез енергията на Марс. И сега, когато Марс се движи ту напред, ту назад, ние се сблъскваме с това, че от март до август не сме в състояние да се движим ускорено към своята амбициозна цел, дори тя да е обикновена, дребна. Не стига, че ще ни бъде много трудно да я изберем, но и трудно ще вървим към нейното постигане. Нещо все ще ни отблъсква назад, ще ни кара да правим нещата отново, да ги довършваме, да търсим обиколни пътища и т.н. Затова е важен фактът, че тази седмица ще можем да налучкаме най-накрая верния път и бавно, но неотклонно ще започнем да се движим напред, надявайки се, че в края на август ще излезем от омагьосания кръг и ще попаднем в устрема на ускореното движение. Но и там нещата няма да са гладки - и там ни чакат изпитания. А за някои дори и катастрофални - например провал във ВУЗ. В широкото социално пространство се случва нещо подобно - обществото се рови в дребни проекти и детайли, не умеейки да намери и създаде мащабна система. Въпреки това, колкото по-малко си представяш своя път, толкова си по-предпазлив и пристъпваш с по-малки крачки. Може би до септември това ще бъде най-добрата тактика.
  ОВЕН
ОВЕН
Всички най-благоприятни и интересни за вас събития се случват в дома ви. Там има повече хора от обикновено, но всички са приятни. Вашите мечти и планове доста лесно и бързо се реализират, особено ако в тях има елементи на празник и купон. Родените през втората десетдневка на април се готвят за кардинални промени, които ще осъществят още през следващата седмица. Ако някой няма такива планове, това не означава, че необичайно семейно събитие ще ви подмине. Гответе се за изненада. Родените през първата десетдневка на април все още имат много шансове за успех в кариерата. През тази седмица благоприятен ден е четвъртък. Материална облага ще стане индикатор на привлекателен вариант за развитие на събитията.
 
ТЕЛЕЦ
ТЕЛЕЦ
За Телеца периодът на Рака винаги е в една или друга степен благоприятен. Тази седмица благоприятна обстановка се формира в живота на родените през първата десетдневка на май. Само дето за пътуване или обучение ще бъдат похарчени сериозни средства. Но всичко по някакъв начин се подрежда или компенсира с нещо или някого. Това е най-очевидно от 28 юни до 7 юли. В сряда и четвъртък е възможно да се случат най-позитивните събития, удовлетворяващи вашите потребности. Вярно е, че в четвъртък ще се открие "враг", който може би се крие във вас самите, но е възможно и противопоставяне с реален човек. Бъдете нащрек, а враговете дръжте на разстояние. Ще бъде още по-добре, ако превърнете противопоставянето в сътрудничество.
 
БЛИЗНАЦИ
БЛИЗНАЦИ
Пред Близнаците, родени в първата десетдневка на юни, стои важна задача, засягаща семейната и професионалната сфери. В понеделник и вторник пред вас ще се появи възможност да направите нещо инициативно за решаването на тази задача. Иначе нерешените проблеми като забоден трън ще останат до есента, а възможността да повлияете върху събитията рязко се понижава. В края на седмицата акцентите се пренасят върху въпросите, касаещи благосъстояние, доходи и имущество. От 28 юни до 8 юли тези въпроси се решават благодарение на Божията "милост" или милостта на висшестоящи личности. И вашето пряко участие обаче е много, много желателно. Темата за заеми, банкови услуги и принудителни плащания (данъци, дългове) се вплита в хода на събитията и не само не пречи, но и в редица случаи помага да се реши общата задача.
 
РАК
Рождениците от текущата седмица могат да разчитат на това, че предстоящата година ще бъде съвсем благополучна за тях. Рождениците от понеделник и вторник могат удачно да сменят длъжността си или своя социален статус (брак, гражданство), при условие, че не встъпят в конфликт с началници и не съсипят по някакъв начин репутацията си. Най-силен стремеж към промени ще имат родените рано сутринта в сряда. Рождениците от сряда, четвъртък и петък успешно ще осъществят своите практически планове за бъдещето, разчитайки справедливо на материална облага. Рождениците от събота ще се наложи да преодоляват известни обективни трудности, но за тази цел те непременно ще получат подкрепа. Рождениците от неделя ще бъдат склонни към разточителство.
 
ЛЪВ
ЛЪВ
Краят на юни и първата десетдневка на юли са прекрасно завършване на вашата лична година. Събитията са спокойни и приятни. Материалното положение ви позволява да не се напрягате твърде много с труд, а някои дори ще предпочетат да се отдалечат от обичайната работа, да излязат от зависимостта на делничните грижи. Най-доброто е да си организирате сега и през следващата седмица качествена почивка и оздравителни процедури. Особено ако за това имате причини. Вашата главна грижа са децата или трудности в личните отношения. В събота се случват и съответните събития. Децата - това е дългосрочна, макар и не винаги очевидна тенденция. Не бързайте припряно да предприемате нещо. Вкъщи също ще ви се налага да се трудите, почти както през февруари и март тази година. Възможно е да се наложи да довършвате и да преправяте недовършените тогава ангажименти и планове.
 
ДЕВА
През тази и през следващата седмици вие ще блестите в обществото и успешно ще реализирате своите планове, ако имате такива и ако те са достатъчно конкретни. Най-благополучни сега са родените от 3 до 11 септември. Но именно те повече от останалите се подлагат на изпитания чрез илюзии и измами от страна на своето обкръжение. Тази пелена от измами и разочарования се точи от март и до края на юли. Само който не е съблазнен, той не е разочарован. Знакови събития се случват редовно. През тази седмица се гответе в сряда да оцените лоялността и честността на околните. Ако правилно направите своята оценка, то през следващата седмица ще се появи мощна подкрепа от съдбата или от конкретен влиятелен човек.
 
ВЕЗНИ
ВЕЗНИ
През първата половина на юли се случват събития, засягащи доста важни за вас теми - преди всичко социалното положение (кариерата) и търсенето на равновесие между семейство и кариера. Важното е това, че сега вие можете да развиете тези теми в желаната пооска и да решите всички проблеми, застанали на пътя ви. Желателно е да се възползвате от това. Професионално израстване е вероятно за занимаващите се с хуманитарни порфесии. Трудничко ще бъде на онези, които ще трябва да държат изпити, да продължават обучението си, и на онези, чиято дейност е свързана с постоянни пътувания. Степента и характуерът на тези затруднения ще бъде най-очевиден в събота. Това обаче не са нерешими трудности, а такива, които могат да доведат до успехи, ако се преодолеят добросъвестно.
 
СКОРПИОН
През първата половина на юли вие може да направите последователни успешни стъпки за подобряване на своя бит, обучение, да подготвите и осъществите пътешествие, а така също и да оформите документи, свързани със съвместно имущество или с роднини. С други думи, нормален, благополучен живот. Семейно пътуване до морето ще се получи прекрасно. Трудностите са само финансови, но и те не са фатални, а по-скоро са стимул за постигане на желания успех в процеса на преодоляване на тези трудности. Може да откриете някои привлекателни възможности в събитията от четвъртък и събота. Вашият най-верен съюзник и партньор ще се прояви и ще ви зарадва.
 
СТРЕЛЕЦ
 
СТРЕЛЕЦ
От средата на май до края на юли Стрелците, родени през първата десетдневка на декември, решително се приближават към обществено значима цел, преодолявайки понякога собствената си слабост или нерешителност. Постигнатото по този път качествено ще подобри вашето благосъстояние, тъй като има за какво да се стараете. Тактиката на тези постижения не може да бъде стремителна - правете всичко постепенно, стъпка по стъпка. Благоприятен ден е четвъртък. Макар че няма да бъде лесен. Препятствията по вашия път ще станат очевидни в събота. Вие ще отреагирате незабавно, а това означава, че всичко ще разберете и оцените. Може би това ще бъде свързано с най-близък човек и с неговите "ресурси". От 2 до 11 юли ще започне да ви върви в парите и (или) в любовта.  
 
КОЗИРОГ
 
През първата половина на юли за вас е подготвено успешно развитие в областта на обучението, вземането на изпити, в създаването и оформянето на различен род съюзи. Деловите хора се оказват в благоприятни отношения с потенциални партньори, сключват изгодни договори. Младите хора успешно встъпват в брак. Трудностите са в самите вас - във вашата затвореност и стремеж да останете извън границите на суетното общуване. Дори с роднини, колеги, съседи. Постарайте се поне за известно време да станете много по-общителни, а хората ще направят всичко останало вместо вас и за вас. Уединение сега могат да си позволят само писатели и творчески личности, потопени в работа. За всички останали се препоръчва общуване.  
 
ВОДОЛЕЙ
 
ВОДОЛЕЙ
През първата половина на юли вие можете доста съществено да повишите нивото на своето благосъстояние за сметка на съществуваща или допълнителна работа. Онзи, който не работи, може лесно да получи солидни социални помощи. Ако водите дела, свързани с имуществото на родители или други имуществени проекти, сега те също вървят като по масло. Няма живот без трудности, и вие ги имате, макар че те не играят главната роля в живота ви. Тяхната сила и характер може да разберете по събитията в събота. Ако този ден не ви причини тъга, значи нямате съществени обективни ограничения, а само възможности, които ще украсят живота ви и ще повишат настроението ви в четвъртък. Не ги пропускайте.  
 
РИБИ
 
РИБИ
От 28 юни до 25 юли вие смело можете да разчитате на благосклонността на съдбата и на най-различни благоприятни възможности, подпомагащи вашите планове и намерения. Главният фактор е късметът. В любовта, чрез децата, благодарение на успешно взети изпити и успешна конкуренция, плавно преминаваща в благотворно сътрудничество. На фона на продължителни професионални трудности (социално положение) това е хубава възможност да намерите изход от тях. Мнозина от вас сега чувстват, че съдбата ви "притиска отгоре", не ви дава да излетите натам, накъдето искате. Но когато съдбата затваря врата, тя винаги остава отворен прозорец. Ето че и сега пред вас стои задачата да се превключите, да не се удряте в затворената врата, а да се доверите на други възможности. В четвъртък ще ги видите. А в събота разваленото настроение ще ви подскаже в какво се състои трудността. И вие ще я преодолеете.  
  Н. Чиркова
 
 
     
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2016
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.dir.bg и активен линк е задължително.