Начало
хороскопи | дневен | седмичен | месечен | архив | блог | контакти |
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
     
 
СЕДМИЧНА АСТРОПРОГНОЗА
23 - 29 май 2016
От 20 март до 15 август забавянията на очакваните събития и сривовете на плановете ни се превръщат в нещо обичайно в живота ни. Това се отнася най-вече за Стрелци, Риби, Близнаци и Деви. При едни се връщат старите болести, при други - дълговете, при трети - стари привързаности, които сега по-скоро не ги радват, а им идват в повече. Четвърти се тревожат от застопоряването в кариерата. И така нататък, все в този дух. Това е период на спънки, забавяне, стопиране и отсрочки. Това е време, когато обстоятелствата ни предлагат планини от работа, която предстои да свършим, да уточним и доведем до съвършенство. Необходимостта от допълнително време за важните ангажименти и невъзможността да се справим с тях бързо ще ни огорчава, нали всяка минута е ценна. Ще се наложи да свикнем с чакането и с по-бавното придвижване напред.

Да се опитаме да се отпуснем малко. Упоритото желание бързо да решим своите проблеми само ще увеличи тяхното количество. Това се забелязва особено много сега, в периода на Близнаци, през тази и следващата седмица. Сега не е време за смели стъпки и експерименти. Вместо това по-добре използвайте времето и своите сили, за да закрепите онова, върху което работите вече доста време. Това на пръв поглед отстъпление ще ни научи да запазваме спокойствие и правилно да разпределяме своето време. Самодисциплината и систематичността на мисленето ще ни помогнат да решаваме успешно всички проблеми, които застават на пътя ни. Ако проявим известно старание и търпение, то още през август ще почувстваме, че започваме да напредваме. А ако "звездите" или съдбата ни решат, че сме поработили добре върху себе си и сме помъдрели като личности, до края на годината задължително ще ни възнаградят стократно за труда и покорността. До следващата година, до следващия урок по търпение.
  ОВЕН
ОВЕН
През цялата втора половина на май вие определено сте имали сериозни трудности в отношенията си с хората във формата на принципни разногласия и противопоставяне на интересите. В това отношение доста знакови са били събитията от изминалите почивни дни. В сряда може да оправите всичко, а в петък, когато настъпи следващият проблемен момент, да проверите доколко конструктивно върви търсенето на консенсус. Ако в петък изострянето не е толкова силно, значи процесът върви в правилната посока. По своята същност това е продължение или повторение на ситуациите, възникнали в началото на март, само че тогава те не са били толкова напрегнати. Налага се обаче леко да промените стила на вашето поведение. Праволинейната конфронтация не е конструктивна. Опитайте психологическия подход към ситуацията, манипулирайте, като отчитате интересите и на другата страна.
 
ТЕЛЕЦ
ТЕЛЕЦ
Живейте с ума си, и ще сте щастливи, и ще печелите добре. На дневен ред излизат финансовите и имуществени въпроси и през следващата седмица ще бъдете загрижени заради тях доста основателно. В събота и неделя вие вече точно ще знаете в какво именно се състои проблемът. Значи ще изберете най-правилния вариант на действие и задължително с полза за себе си ще решите предлаганата задача. Да, може да усещате недостиг на средства и може би ще се наложи да вземете решение за задължителните плащания или напротив ще се придържате към строги икономии. Но всичко ще се подреди. Най-острото противопоставяне и разногласия в интересите с близък човек ще бъдат от 21 до 29 май. Може близък човек да ви се стори враг. Това се случва. Трябва да отстоявате своите интереси, без да допускате разрив и вражда.
 
БЛИЗНАЦИ
БЛИЗНАЦИ
През тази седмица майските Близнаци се оказват в ситуация на напрегнато съревнование или конфронтация. Спокойствие и здрав разум ще ви помогнат да обърнете в своя полза всички, дори най-сложните обстоятелства. Ще се наложи да направите някакъв сериозен избор. При рождениците от тази седмица всичко може да се проточи по-дълго, чак до есента, но важното е именно в тези дни да зададете правилната посока на събитията и да изберете оптималния стил на поведение. Ще имате съперник или някой много настойчиво ще се домогва до нещо. Какво целят тези хора ще си изясните още в понеделник. Ако майските Близнаци са наясно с всички трудности и могат да ги преодолеят също толкова открито, пък дори и в положение на конфронтация, то родените през първата десетдневка на юни, изпитват не така очевиден, но нарастващ натиск от страна на обстоятелства и конкретни хора, против което почти нищо не могат да направят, освен да прояват търпение и издръжливост. В понеделник за всички Близнаци настъпва "моментът на истината" - ще станат ясни и разбираеми характерът на трудностите и начина, по който могат да се справят с тях.
 
РАК
Острата ситуация, свързана с работата или със здравословното ви състояние, през тази седмица се изостря още повече и приема малко по-друга форма. Събитията от отминалата неделя и този понеделник ясно и точно показват това. На базата на тези събития формирайте своята тактика занапред. И не само тактиката, някои от вас ще трябва да вземат и стратегически решения. В сряда обстоятелствата ще бъдат най-благосклонни към вас. Някои от силните на деня ще ви подкрепят, ще защитят вашите интереси и потребности. Ако в този ден ви предложат нещо, приемайте, без да се съмнявате. Дори ако това предложение ви поставя в зависимост. В четвъртък се случва нещо непланирано, изискващо от вас креативна реакция. В неделя вие ще изпитате емоционален дисонанс. Постарайте се да избегнете семейния конфликт и си позволете да се отпуснете, да си починете с хубава музика.
 
ЛЪВ
ЛЪВ
Постигането на конкретна цел, което ви е занимавало през май, малко губи своята ценност и отива на втори план. Напред излиза "общественият живот" във вид на многобройни и приятни срещи с приятели, културни и познавателни мероприятия. През тази седмица в кръговрата на светския живот най-силно ще бъдат въвлечени юлските Лъвове. Те рискуват през тази седмица да преживеят криза в романтичните и съпружеските отношения. Впрочем, всичко е поправимо, ако двамата си отстъпят взаимно, а не отстояват само своите интереси, игнорирайки гледната точка на любимия човек. Подобна ситуация може да се създаде при родители и деца - пораснали или не чак толкова големи. Августовските Лъвове ще останат встрани от ревността и обидите, съсредоточавайки се върху успехите в кариерата и сполучливото подреждане на финансовите им дела.
 
ДЕВА
Настъпило е време, благоприятно за вашата кариера - вървете напред и се утвърждавайте! Събитията от тази седмица и следващите три седмици ще станат илюстрация на вашите успехи и състоянието на репутацията ви. Особено знакови ще бъдат те в петък - проследете ги и ще видите доколко ви ценят, тогава си направете изводите. При августовските Деви обстановката в семейството е малко напрегната - дано в крайна сметка всичко се подреди във ваша полза. Ако в семейството ви има възрастни хора, би било добре да ги наглеждате и да се погрижите за тях, за да не съжалявате после за пропуснатите възможности. В понеделник ще стане ясно в какво се състои изпитът на зрялост и отговорност - домашните задължения или професионалните. Не го избягвайте. Сряда е оптимално благоприятен ден, когато се реализират всички желания и намерения.
 
ВЕЗНИ
ВЕЗНИ
Изглежда ви е време да пътувате за някъде. Ако, разбира се, не се забърквате в юридически дела. И едното, и другото ще бъде актуално за вас до края на юни. И едното, и другото ще се получи интересно и ще даде желания резултат. Отнесете се с цялото си внимание към онова, което ще се случи в понеделник. В този ден (може би дори и в отминалата неделя също) се изясняват всички дребни и по-големи препятствия, противоречия и неприятни обстоятелства. Вземете ги предвид, когато избирате тактиката си за преодоляване на препятствията. Може би просто ще бъде нужно да ремонтирате колата си или да съберете допълнителни документи, да пообщувате с роднини или с представители на официални инстанции. За учащите се и абитуриентите е настъпило напрегнато и тревожно време. Събитията през тази седмица ще бъдат особено остри и изпълнени с конкуренция.
 
СКОРПИОН
През втората половина на май много е възможно да се сблъскате със сериозни финансови и имуществени проблеми. Ще се наложи да вземете отговорно решение. Може би в ситуация на противопоставяне с някого. Това ще засегне по най-непосредствен начин родените през втората половина на ноември. Може да става дума за покупко-продажба на имущество или делови (брачен, семеен) документ, включващ в себе си отговорност за общи ресурси. Всичко приема остра форма в понеделник тази седмица. Събитията от този ден са важни за вас, за да разберете своята полза и задължения. И взимайки ги предвид, да си изработите стратегията. Най-добре е да направите това (или да направите друга отговорна стъпка) в сряда, петък или в неделя. Пазете здравето си: нали това е главният ни ресурс.
 
СТРЕЛЕЦ
 
СТРЕЛЕЦ
Ноемврийските Стрелци в края на тази седмица могат да изпитат облекчение: реакциите им на това, което се случва, вече не са толкова остри и нервната възбуда - също. С тях спада и ентусиазмът за нещо. Стрелците, родени през първата десетдневка на декември, като цяло са малко затормозени. Дотолкова, доколкото им позволява тяхната енергична натура. Хубаво време за размисъл, за спокойна позиция на човек, който не бърза за никъде. Обстоятелствата и хората около вас, обратно, са доста енергични и комуникативни, в което ще се убедите в неделя. Но онези, които имат намерение да ви повлияят, грешат: зад външното спокойствие във вас се крие несломима воля и увереност в себе си. Затова комуникациите с околните през тази седмица при вас вървят нелеко, а може дори да бъдат изобщо отложени. Сега не е време за смели стъпки и експерименти.  
 
КОЗИРОГ
 
Вашият живот през тази седмица е все така стабилен, сигурен и благополучен дотолкова, доколкото ви позволява постигнатото от вас социално положение. В течение на последната десетдневка на май възрастните хора би трябвало да се погрижат за здравето си, да го стабилизират, доколкото това е възможно. Работоспособната младеж се отдава на професионалните си ангажименти с интерес и с добри резултати. Материалното благополучие расте при онези, които работят с интерес, а не само за "парче хляб". Предприемачите, за които работата е хоби, преуспяват в работата си както през тази, така и през следващата седмица. В семейството ви всичко е спокойно и благополучно.  
 
ВОДОЛЕЙ
 
ВОДОЛЕЙ
Когато Слънцето е в Близнаци, животът за вас обикновено е напълно благополучен, предсказуем, с множество приятни срещи, интересни занимания и впечатления. Така е и сега: може да се вълнувате само за това къде и за какво изтичат през пръстите ви вашите пари. А те отиват за децата, за развлечения, културни мероприятия, а през тази и следващата седмици дори и малко за благоустройство на местоживеенето, за полезни домашни придобивки. С други думи, животът е приятен и ясен, не се очакват кардинално нови събития. Когато известно време животът тече в обичайното си русло, той се управлява по-лесно. Може би скоро ще ви стане скучно и в началото на юни ще решите да внесете в живота си малко оживление. Това е прекрасно, само че няма да ви излезе много евтино.  
 
РИБИ
 
РИБИ
Ако пред вас стоят въпроси, касаещи кариерата ви или търсенето на "своето място под слънцето", сега е настъпил моментът да се заемете плътно със сключване на договори, споразумения, да оформяте всякакви важни документи, да проведете отговорна среща с влиятелен човек, от когото зависи ваш "проект". Делово пътуване и среща с влиятелно лице ще ви донесе по-голяма полза, ако се състои през тази седмица или през следващата. Оптимално най-изгодно е, ако е в сряда. В събота и в неделя се съсредоточете върху собствените си потребности, приоритети и интереси - предявете ги на онези, от които зависи тяхното осъществяване. В тези дни е важно да проанализирате и укрепите нужните ви социални и лични отношения. В семейството ви през цялата седмица е малко хаотично, нервно, появяват се роднини или приятели.  
  Н. Чиркова
 
 
     
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2016
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.dir.bg и активен линк е задължително.