Начало
хороскопи | дневен | седмичен | месечен | архив | блог | контакти |
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
     
 

СЕДМИЧНА АСТРОПРОГНОЗА
20 - 26 март 2017

Начало на стабилната астрономическа (климатична) пролет. Не само природата, но и хората оживяват, започват да претворяват натрупаните през зимата планове и желания в реалност. Появява се ентусиазъм, събужда се волята. От друга страна, засилва се безразсъдството, самоувереността и стремежът "да се реже до корен". Тази година ние вече сме преживели подобен изблик на енергия през февруари и в самото начало на март, когато в Овен се е намирал Марс. Дори в световен мащаб е имало тогава абсолютно смели и може би безразсъдно завоевателни постъпки.
С влизането на Слънцето в знака на Овен настъпва втора такава вълна. В какво се състои разликата? През февруари по естествен и инстинктивен начин подскачаше тестостерона, подтиквайки мъжете, лидерите и политиците към активност. Понякога - към неразумна активност, с нищо не сдържани постъпки под влиянието на емоции и авнтюризъм. Сега лидерството и физическата активност е функция на съзнателната воля. И съзнанието, и волята, разбира се, са различни при различните хора, но все пак да ги обясняваме с импулсивност и действие под влиянието на "афект" е невъзможно. Всички ние прекрасно съзнаваме, какво правим или защо бездействаме.

Подемът на силите и стремежът да правим всичко по своему, бързо и решително, се наблюдава почти при всички. Някой ще направи пробив в деловото пространство, а друг - в личния живот. Нали от 21 до 29 март срещу Слънцето се движи Венера в своето ретроградно движение. Това означава, че ние осъзнаваме нашите дълбоки желания и те стават мотивация за вземането на решения. Вече не импулсивно, а съвсем осъзнато и с цялата си отговорност ние реализираме своите желания. Стремежът да обичаш, да притежаваш материални и социални блага, да демонстрираш своите таланти и да имаш успех в социума става толкова силен, че ние влагаме всичикте си сили в тяхното осъществяване. В този вихър отново както и през февруари биват въвлечени Овни, Лъвове и Стрелци. В "затоплено" и подвижно състояние се оказват хората от "въздушен" психотип - Близнаци, Везни, Водолеи. До 20-ти април всички, които са въодушевени, ще могат да осъществят свое заветно желание. Хубаво е отначало да обмислим февруарските събития и своето поведение тогава. С цел сега да се действа по-осъзнато и ефективно да поправим своите пропуски, за да продължат успехите.

Венера е все още ретроградна в Овен: "старата любов ръжда не хваща" и отново наднича в Душата. Но в областта на любовта сега е време за завоевания: Венера в Овен диктува стила на поведение на амазонка или "жената на военния". Стеснителността, като успешна тактика може да привлече обект на желания. Раждащите се все още при ретроградна Венера хора все пак обичат себе си. Затова и другите ги обичат! Именно такава нагласа и съответната тактика на поведение тази пролет носи резултат. Както в любовта, така и в постигане на социален и материален успех. Но имайте предвид, че всичко е мимолетно, не е важно да се хване птицата на щастието, по-важно е да я задържиш. Успех на всички!

  ОВЕН
ОВЕН
Още в понеделник, след 10:30 по Гринуич, се раждат първите в тази година Овни. Рождениците празнуват според календара. В понеделник, през целия ден планетите променят енергийно много характеристики във всякакъв смисъл. Следователно, годината за рождениците ще бъде променлива. Рождениците от вторник и сряда целеустремено ще действат, за да постигнат промяна на своя статус - семеен, граждански или длъжностен. Успехът ще доведе след себе си материална изгода. Рождениците от четвъртък и петък ще предпочетат обществената активност и уреждането на своите лични проблеми пред кариерата. Възможно е да се върне стара любов или приятелски отношения да преминат в романтични. С други думи, приятни неща. Рождениците от събота и неделя ще пожънат плодовете от своите постъпки в предишните години. Те няма да бъдат склонни да афишират своя личен живот. При това всички Овни, без изключение, ще бъдат доста категорични, склонни към дискусии в деловите и роднински отношения.
 
ТЕЛЕЦ
ТЕЛЕЦ
От 22 март до 4 април е много вероятно вие да изразходвате своите сили и ентусиазъм за благотворителност, грижа за немощни и боледуващи роднини. Това е благородно и полезно. По-лошо е, ако вашите сили отидат за постигане на нещо нереално, за хора, неспособни да оценят вашите усилия или да ви дадат в отговор онова, което очаквате. Само истинските таланти ще могат в този период да осъществят сполучливо своите планове и мечти. Малцина от Телците ще се запалят от собствените си идеи и ще се проявят като първооткриватели, но всеки Телец отлично реализира (материализира) идеите (желанията) на своите деца, приятели или "вдъхновители". Така ще бъде и в следващите две седмици. Остава само да си пожелаем, никой да не ви използва за своите цели в разрез с вашите интереси. Бъдете нащрек.
 
БЛИЗНАЦИ
БЛИЗНАЦИ
От 22 до 31 март вие се оказвате в конфликтна или дискусионна ситуация, която вие самите не сте създали. Обстоятелства, приятели, близка ваша група от хора ви въвличат в групови събития. При това ви се пада доста ярка роля. Примерно, като водещ на ток-шоу или нещо подобно в битов, личен или професионален план. Вие въодушевено и оригинално разкривате своя интелект, демонстрирате талант, лесно повишавате собствената си значимост в своите и чуждите очи. Най-интересните дискусионни събития се случват във вторник и в сряда. В събота се формират най-благоприятните за вас обстоятелства. Животът ви сега протича повече в публичното пространство - не ви се получава да скриете нещо, пък и не ви се иска. Дори когато това касае семейството.
 
РАК
Тази пролет вие решително и категорично се отнасяте към всичко, което касае вашето социално и семейно положение, репутация и кариера. Протестирате срещу всичко, което ви се струва, че пречи да заемете достойно място под слънцето. Повишението в службата може да стане чрез "бунтарство", конфликт с "властта" във всичките й варианти или много смел делови проект. В семеен план също са възможни остри ситуации, изискващи от вас решителност и "остра дума". В този многомесечен спектакъл във вторник и сряда на текущата седмица се разиграва важна сцена. Резултатът зависи от много обстоятелства, но вие можете да му повлияете. Което и следва да направите. Това не е още епилог, още повече че не бива да се греши.
 
ЛЪВ
ЛЪВ
Да си успешен в кариерата от 22 март до 2 април зависи от вашата работоспособност, умения да се ориентирате в деликатната финансова документация, в интригите на колеги и да се държите меко казано, не особено праволинейно. Може да се наложи да водите "задкулисни" дела или по някакви причини да не афиширате твърде много своята дейност. Примерно същите обстоятелства е възможно да се формират и извън професията, в чисто личния ви живот. Всичко ще се подреди благоприятно за вас и задължително ще ви научи на нещо полезно. Благоприятен в това отношение ден е вторник. Особено за хората на творческия труд. Срядата е сложен, напрегнат ден. Ако можете да обърнете събитията в благоприятна за вас посока, това ще ви даде мащабен и дългосрочен резултат.
 
ДЕВА
Тази пролет ви се налага да се занимавате с кредити, наследство, чужди финанси и всичко това може да бъде собственият ви бизнес. Не си струва да се надявате, че потокът от събития може да бъде спокоен и планиран. Напротив, той (потокът) непрекъснато се извива и променя посоката си, като ви кара да реагирате оперативно на нестандартните ситуации. Нещо повече: подобни ситуации са стъпала, водещи до вашата цел, каквато и да е тя. Хората на бизнеса от февруари до май могат да осъществят сделки с участието на капитал, който значително превишава техния собствен. Дори в разнообразните лични обстоятелства животът за вас сега е борба, конкуренция, схватка, която вие непременно сте длъжни да спечелите. Да разчитате само на заеманата длъжност няма да стане не само в службата, но и в други житейски обстоятелства. Награда за всичко може да стане солиден финансов успех към края на лятото.
 
ВЕЗНИ
ВЕЗНИ
Вашето напрегнато взаимодействие със собственото ви обкръжение продължава от миналия ноември до края на това лято. Резултатът при всички е различен, но задължително ще повлече след себе си кардинални житейски промени. Особено това се отнася до родените през първата десетдневка на октомври. Изостряне на събитията се е наблюдавало в края на февруари - началото на март. То протича и сега, в края на март и през първата половина на април. За да се окажете изцяло печеливши от случващото се, имайте предвид опита си от събитията неотдавна и ги вплетете в потока от текущи събития. През тази седмица нееднократно ще се сблъсквате с "дежавю". Връщат се хора, продължение имат вълнуващите събития от началото на февруари. Нещо може да се поправи, от нещо може да се възползвате. Преломни ситуации се случват във вторник и сряда. Обърнете ги в своя полза.
 
СКОРПИОН
Старателно обмисляйте и анализирайте всичко, което се е случило, хубаво и нестандартно, в живота ви на границата между февруари и март. Защото в следващите две-три седмици звездите планират за вас непредвидимо развитие на събитията. И ще е цяло щастие, ако след това можете да си спомняте за всичко с ирония. Но грижите и пълната липса на рутина отново са ви осигурени - както в работата, така и в бита. При това най-голямото щастие ще е да запазите доброто си здраве. Смело можете да сменяте работата и условията на труд. Най-конфликтното или преломно събитие се очаква във вторник и сряда. От това как ще се справите с него, как ще го използвате, ще зависи много по-нататъшният ход на събитията. Ако в четвъртък и петък вашите семейни дела ви удовлетворяват - те ще бъдат благоприятни и по-нататък.
 
СТРЕЛЕЦ
 
СТРЕЛЕЦ
Периодът на Овена е благоприятен за Стрелците. Пролетта засилва вкуса към живота, дава стремеж към активен и радостен начин на живот. Ражда се влечение към творчество, към занимания със спорт, търсене на приключения и към всичко, което прави живота живот. През третата десетдневка на март номврийските Стрелци се увличат в романтични отношения. Като вариант вие ще живеете с живота на своето дете, радвайки се на неговите особени успехи. Авантюристичните натури е възможно през третата десетдневка на март да рискуват крупно и да спечелят. Не е задългително това да са пари, може да бъде някакъв конкурс. Родените през втората половина на декември са по-деловити и прагматични, острата делова ситуация при тях изизсква издръжливост и умение да убеждавате околните с остри думи. Събитията от вторник и сряда ще ви демонстрират всички ваши възможности и уязвими места.  
 
КОЗИРОГ
 

Всяка година в периода на Овена вашите домашни обстоятелства стават интересни и непредсказуемо променливи. Непрекъснато се случват изненади. Тази година те са започнали още в края на февруари, а сега може да се очаква "второ действие". Точно затова е необходимо да се обмисли всичко, случило се преди месец и въз основа на това да се коригира развитието на събитията в нужната посока. Или да се продължат преобразуванията, започнати тогава. Това може да бъде ремонт или преоборудване на жилището, разместване на мебелите, замяна на остарялото оборудване. В същото време причините за външния характер или съдбата на някого от близките ви може да ви накара да смените дори мястото, където живеете. Във всеки случай вие усещате някаква нестабилност на домашното огнище, предчувствате или очаквате глобални промени. Това се отнася дори за онези, които не толкова отдавна са ги преживели. Знакови събиитя се случват тази седмица във вторник и сряда.

 
 
ВОДОЛЕЙ
 
ВОДОЛЕЙ
От 12 март до 21 април в дома ви (или на вилата) имате важна работа, да се справите с която ще ви помогнат роднини или хора от най-близкия ви кръг. Най-значими, мащабни дела се формират до първата десетдневка на април. Но да се настройвате и да се подготвя базата е необходимо още сега. Събитията от вторник, сряда и петък ще ви дадат за това пълна яснота - какво идва и как да се подготвите за него. Може би става дума за ремонт? Като цяло животът не ви предполага огромни сюрпризи, но е пълен с текущи събития, изпълващи приятно живота ви. Интересно пътуване или дейности, свързани с личната ви кола, също влизат в кръга от интересни и доста благоприятни събития. Купувайте кола или ваучери за почивка.  
 
РИБИ
 
РИБИ
Сега най-благоприятни делови възможности се очертават за родените през първата десетдневка на март. Те няма да доведат до глобални житейски размествания, но има възможност да бъдат решени с малко сили най-нужните текущи дела, изискващи не само сили и ресурси, но и удачно стечение на обстоятелствата. Темата за търесне на средства за съществуване и повишаване нивото на благосъстоянието все още е актуална и за повечето Риби се решава в тяхна полза. Отнякъде идват съответните възможности - без излишъци, но ползата се усеща. Особено удачно се получават нещата при хората на творческия труд или хуманитарната, социална професия. Родените през втората половина на март сега съвсем успешно градят кариера в обичайна, добре усвоена от тях сфера на дейност. Доста важна, неочаквата и ценна информация постъпва в третата десетдневка на март. Тя ще ви позволи съществено да разширите своите професионални и финансови претенции.  
  Н. Чиркова
 
 
 
Нещо ново за четене: Истините, които осъзнаваме, когато се отказваме от нещоЗащо не се подарява часовник на близки хора
5 начина да кажеш на детето си "НЕ"Кого не бива да обиждате? Когато те преследват еднакви числа
Ден след денКак се носи мартеница?
 
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2017
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.dir.bg и активен линк е задължително.