Начало
хороскопи | дневен | седмичен | месечен | архив | блог | контакти |
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
     
 

СЕДМИЧНА АСТРОПРОГНОЗА
23 - 29 януари 2017

Новата година по китайския календар ще започне на 28 януари 2017 година и ще продължи до 15 февруари 2018 година. Китайците живеят по лунно-слънчев календар и тяхното летоброене не съвпада със съвременното. Годината на Петела по китайския календар ще бъде 4715-а.

Началото на тяхната древна година се свързва с пролетта (да, в Китай в края на януари - началото на февруари вече настъпва пролетта), с началото на земеделските дейности. Както при повечето народи, новата година в Китай е чисто семеен празник. Не е прието да се поздравяват взаимно. Но в първия ден на новата година родителите подаряват на децата си пари в червени пликове, като символ на материално благополучие през новата година. Китайците смятат, че злият дух се бои от червения цвят. Фойерверките, не са това, което ние разбираме, а средство, с което плашат духовете.

Космическият елемент на 2017 година на Петела ще бъде Огън. Т.е. това ще бъде година на червения Петел (или розовата кокошка, както смятат някои). Ясно е, че петелът, при това когато е червен, подсказва, че годината няма да бъде лека - готовност за борба и високомерие, свойствени за образа на тази птица, ще проявяват хора и държави. Но се знае, че до "голям бой" в такива години не се стига. При това петелът е отличен командир в своя кокошарник, без да претендира за чуждите кокошарници. И да се успокоим с това.

  ОВЕН
ОВЕН
Периодът на Водолея открива пред вас обществени перспективи, пришпорва вашите пориви и увлечения, дава възможност да изградите и да започнете да осъществявате планове и намерения, разчетени за дълъг срок. Сега е подходящият момент да създавате нови дружески и обществени връзки. Би било хубаво при това да бъдете избирателни и да спрете навреме - твърде много приятели създават нестабилност. Избирайте стриктно "своите" хора. През следващите две седмици можете да разчитате на подкрепа от страна на жена, принадлежаща към кръга от ваши приятели или колеги. В последните дни на януари все пак си струва всичко да се обмисли както трябва. Пък и самите събития ще ви подскажат в каква посока е най-добре да се движите. От 29 януари до 10 март Марс ще ви подари бурни чувства и стремителни постъпки. За това как да използвате всичко това, ще поговорим следващата седмица.
 
ТЕЛЕЦ
ТЕЛЕЦ
Като правило през февруари в живота на Телците се случва значимо събитие. Като минимум на ниво годишна значимост. Така е и сега: новолунието ще послужи като стартов бутон за събитията, които не по-късно от средата на март ще ви тласнат към действия, ще ви придадат решителност и енергия. Както е известно, трудно е да размърдаш Телеца, а после е трудно той да бъде спрян. Така че през февруари стимулиращи "ритници" ще получите немалко. При благоприятни обстоятелства ще ви поощрят за професионалните ви качества, ще се подобри вашата репутация. Ако имате недоброжелатели, още през следващата седмица те ще започнат да надават глас, противодействайки зад гърба ви. Вие може и да не разберете за това до края на февруари, когато всичко ще ви дойде като гръм от ясно небе. Надявайки се на най-доброто, предотвратявайте и потенциалните неприятности. През февруари и март пазете себе си от болести и интриги.
 
БЛИЗНАЦИ
БЛИЗНАЦИ
Събитията от последните месец и половина демонстрират възможността за постигането на вашата цел и какво е нейното истинско съдържание. Ако през цялото това време вие сте си почивали за свое удоволствие, значи това е и вашият истински стремеж. Ако сте печелили от почивката на другите - това е нещо съвсем различно. Може да декларираме каквото си искаме, но винаги се реализират нашите истински стремежи или тяхното отсъствие. Същото става ясно и по отношение на човешките отношения, на деловите съюзи. Ето такъв период на отрезвяване и изясняване на собствените социални възможности, както и състоянието на личната репутация. Правете си изводите и въз основа на тях изграждайте своите планове за бъдещето. През следващите четири седмици ще се случат обективни промени, които ще повлияят върху вашите стратегически планове. Повечето от вас ще усетят такъв размах, който ще изисква привличане на съюзници, приятели, взаимодействие с организации. Общественият живот ще се активизира. Новолунието в края на тази седмица ще стане пусков бутон за развитието на събитията. Засега обаче живейте с текущите си ангажименти. От 25 януари до 3 февруари ще ви се наложи да живеете в предлаганите обстоятелства, които едва ли ще ви дадат възможност да ги управлявате. По-скоро ще е обратното.
 
РАК
Завършва лунният месец, по време на който вие непрекъснато се оказвате в потока от събития, създавани от други хора. Тези събития биха могли да ви доведат до мисълта, че е време за кардинална промяна на вашето положение и обкръжение. Всичко върви към това в последните години и месеци. Важно е да си осигурите издигането по служебната и социална стълба, заобикаляйки или минимизирайки възможните неприятности. В сряда и четвъртък се отваря възможност да приближите до себе си полезни, много влиятелни хора. Желателно е това да бъдат хора, които владеят важна или конфиденциална информация, които могат да бъдат отнесени към формално влиятелни личности. Дори в личния живот нараства вашата зависимост от друг човек, което ще доведе през втората половина на февруари до важни и нелеки събития. В професията настъпва време на безкомпромисна борба за "място под слънцето". Това ще се отрази също така и върху благополучието на семейството. Всичко ще се изясни и реши окончателно в началото на март. Събирайте ресурси, побеждавайте!
 
ЛЪВ
ЛЪВ
Текущата седмица не е богата със събития. През следващите седмици в основата на събитията се очертава сферата на взаимодействие с другите хора. В зависимост от мащаба на вашата личност това са обществени дела, взаимодействие с широката публика или с тесния семеен кръг. Тъй като външните влияния стават по-силни от вашите вътрешни стремежи, във вас се развива и тренира защитна реакция. А така също и способност да се използват събитията по най-добрия начин. Възприемайте всичко, което се случва, като тренировка, развивайте способности да използвате хора и обстоятелства не по "монархичен" , а по "демократичен" начин. Това ще ви бъде от полза в следващите две години, чиито събития постепенно, но неотклонно ще променят характера и условията на вашите брачни и делови връзки. В най-близка перспектива е възможно вашите възгледи и оценки да се променят в известна степен.
 
ДЕВА
През третата десетдневка на януари и в първите дни на февруари съпружеските и семейни грижи затискат особено неизбежно родените през втората половина на септември. Всички те се решават толкова по-добре, колкото по-големи са вашите финансови и други ресурси. Правилното преодоляване на тези временни проблеми ще ви донесе ръст на благосъстоянието. Въпреки това, целият февруари и началото на март ще бъдат свързани със значително увеличаване на разходите, уреждането на финансови и морални проблеми в брака или в деловото партньорство. Във всеки случай имайте предвид, че е по-добре да избегнете съдебните процеси или да не разчитате на лесен успех в конкуренцията. До края на седмицата е по-добре да се потопите в делничните събития и да се погрижите за своето здраве - то ще ви трябва много в края на февруари.
 
ВЕЗНИ
ВЕЗНИ
Не толкова отдавна вие сте преживели вълнуващи и нелеки семейни събития, в които сте играли не централна, но важна и благотворна роля. Може би вие сте били "благодетел" за своите близки у дома. "Драмата" още не е свършила, макар че са се сменили част от действащите лица и декорът. През тази седмица информационно важни стават събитията от сряда и четвъртък. Анализирайте ги старателно и въз основа на направените изводи изграждайте бъдещата си тактика на поведение. В петък новолунието дава импулс за подобряване на всички обстоятелства. Не последна роля в това ще изиграе вашето позитивно отношение към живота и тясното взаимодействие с хората, които обичате. Постарайте се през последните дни на седмицата да формирате топла среда за отношенията, позволете си развлечения и творчески увлечения. Задайте такъв импулс! Помнете, че сега сте "късметлия", щастливо избягвайки сериозните неприятности.
 
СКОРПИОН
Новолунието в знака на Водолея стартира за вас един период в годината, през който ще се наложи да решите въпроси, свързани със семейството, имащи отношение към местожителството, към покупката на недвижим имот и насочени към укрепване на житейския фундамент. През тази и следващата седмица вашето внимание ще бъде привлечено от вашата лична кола, настоятелен или възрастен роднина. Работещите хора ще се отправят във важна командировка или отново, както неотдавна, ще се потопят в служебните си проблеми и извънредни ситуации. По възможност не влизайте в проекти, които ви се струват авантюристични, прекалено смели и недостатъчно обмислени. През следващите две седмици вашата сила е в знанието, информираността и задълбоченото осмисляне на случващото се. Пазете здравето си - в края на февруари то може да ви подведе, ако твърде много се натоварвате.
 
СТРЕЛЕЦ
 
СТРЕЛЕЦ
Приходите и доходите, финансовото ви състояние като цяло, изискваха вашето внимание в средата на януари и досега още не ви освобождават. Ситуацията е преминала в друга фаза: налага се да оформяте документи, да обикаляте официалните инстанции или да работите като зависим чиновник. Само не правете дългове! През следващите десет дни всички подобни стъпки ще се налага да правите дисциплинирано и стриктно. Новолунието (28 януари ) ще ви постави информационна задача, която ще се наложи да решавате до 4 февруари. Всички тези дни ще бъдат изпълнени с неочаквани събития и информационни поводи. Планиране и последователност няма да ви помогнат да се справите с нещата. Разчитайте на импровизации и на своя талант, реагирайки на неочакваните обрати в събитията. Нещо важно и позитивно се случва в сряда. Опирайки се на резултатите от този ден, следва да изградите своята стратегия за успех.  
 
КОЗИРОГ
 
Новолунието в събота дава импулс за действия, насочени към укрепване на вашето материално благополучие, носи енергия за решаването на имуществени въпроси. В сряда и четвъртък вие сте в състояние да анализирате и проконтролирате положението на нещата, призвани да удовлетворят вашите потребности, да ги насочат в нужната за вас посока. Това са дни за "влияние", не ги изпускайте! Към края на февруари всички ваши намерения се реализират в конкретни събития, които променят нещо в дома ви. Няма да мине без сблъсък на интереси с близките у дома. Но за вас и за домочадието ви това е по-скоро поредният шанс: за обновяване на имуществото, за преместване, за напускане на дома и така нататък. За вас всичко това не е толкова просто, нужни са усилия и понякога дори свръхусилия. Но вие ще се справите. За февруари планирайте нещо, с което може да направите бърз, спринтьорски скок.  
 
ВОДОЛЕЙ
 
ВОДОЛЕЙ
От понеделник до петък рождениците започват своята лична година в условията на намаляваща Луна. Това означава, че звездите не им дават нови задачи, предоставяйки им възможност да приключат започнатото и да решат задачите, поставени им от съдбата преди две години. Рождениците от понеделник и вторник ще живеят "в обществото", контактувайки активно с приятели, колеги и организации. Това ще им осигури социален успех. Рождениците от събота и неделя, за разлика от другите, ще бъдат готови да осъществяват нова тригодишна житейска програма. Те ще трябва да се готвят за появяването на нови желания и стимулиращи обстоятелства. При всички Водолеи кръгът от занимания, проблеми, интереси сега ще се разшири.  
 
РИБИ
 
РИБИ
Последният месец преди рождения ден винаги ви поднася или обикновено, безцветно съществуване, или намаляване на жизнените сили, или увеличаване на проблемите. От 28 януари до 12 февруари всички подобни тенденции постепенно ще нарастват, за да стимулират вашата готовност да отхвърлите негативните, изживели себе си стереотипи и навици, да се отворите за приятни и неочаквани събития в настоящето. Новото не идва там, където е пълно с вехтории: изтръскайте краката си от праха на миналото! Всичко ще започне истински не по-рано от 26 февруари. А засега - подготвяйте се. Би било добре в относително уединение да подредите и изясните приоритетите си. Не правете планове за докрая на живота си - достатъчно е да ги обмислите за половин година напред. Текущата ви задача е от 21 януари до 3 февруари да се справите с предизвикателствата, които поставят пред вас кариерата и социалното ви положение, да се утвърдите в достигнатия статус.  
  Н. Чиркова
 
 
 
     
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2017
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.dir.bg и активен линк е задължително.