Начало
хороскопи | дневен | седмичен | месечен | архив | блог | контакти |
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
     
 

СЕДМИЧНА АСТРОПРОГНОЗА
20 - 26 февруари 2017

В края на тази седмица се случва нормално, но важно за Земята събитие: Слънчево затъмнение. Пръстеновидното Слънчево затъмнение е на 26 февруари 2017 година в 14:59 по Гринуич. То ще може да се наблюдава само в Южното полукълбо. В нашите ширини неговият ефект ще бъде доста слаб. Въпреки това, затъмнението винаги, два пъти в годината, "превключва" движението на времето и посоката на събитията.
Слънцето е символ на мъжките качества: ЕГО, упоритост, интелект, силна воля и пробивност. По време на затъмнението тези качества за кратко се "изключват". Мнозина от нас ще бъдат подложени на меланхолия и упадък на силите. Нашите вътрешни сили в една или друга степен ще спаднат до нула, за да се възродят отново, с обновено каечство. За кратко ще изпитваме тревожност, възможно е да се събудат някои наши страхове. В далечни времена, когато човекът е живял не толкова със знания, колкото с чувства, този ефект е бил силен и в момента на затъмненията е предизвиквал свещен ужас. Сега ние знаем всичко и не се страхуваме от нищо. Въпреки това, нашата физиологична природа продължава да реагира остро, само че вече на безсъзнателно ниво. Колкото по-възрастни и не толкова здрави сме, толкова по-зле се чувстваме в тези дни. И затова на всеки от нас се налага да положи известно усилие, за да не излезе от релси и да не загу(би своята работоспособонст.

Хубавото е, че събитието е в неделя. То предполага "сбогуване с миналото" и поява на зърното на бъдещето. Неговият импулс може да донесе със себе си в живота ни приятна изненада, радостно събитие, хубава възможност, случайна печалба, което скоро ще промени живота на човека към по-добро. Очевидно, то ще повлияе на родените на 25-26-27 февруари, независимо от това къде се е родил и живее човек. Всички останали хора могат да се опитат да "уловят" своето късче щастие, ако в неделя мислят страстно за желаното и прекарат деня радостно, с хората, които обичат и ценят. Опитайте се да си пожелаете силно нещо, което може да се сбъдне в следващата половин година.

В деня на затъмнението не е добре да се правят авантюристични и твърде смели постъпки, това може да доведе до необратими последствия, които да донесат само загуби и неприятности. Бъдете малко по-скромни. А онези добри намерения, които е възможно да се родят във вас, се постарайте да осъществите. По време на Слънчевите затъмнения често пъти възниква безсъзнателно желание за промяна на обстоятелствата в по-добра посока, но помнете, че такива промени трябва да започваме от себе си, а не от другите. Направете добра постъпка, помогнете на нуждаещ се - това ще ви подари заряд от добра енергия. Ако без ваша помощ в дните на затъмнението (25-27 февруари) са се случили приятни, неочаквани събития, смятайте това за добър "знак" - доверете се на случилото се и много скоро след него ще дойдат промени към по-добро!

  ОВЕН
ОВЕН
Всички Овни ще преживеят излишък от инициативност, прибързани постъпки, продиктувани от конкуренцията. Това е добре, ако става думи за постъпки на спортисти - спринтьори, начинаещи предприемачи, популисти, търсещи някакъв обществен отклик. Какъвто и да е резултатът, той ще бъде забелязан от публиката. По-зле е, ако става дума за близки отношения - вашата лидерска нагласа е насочена към света около вас и към конкретни хора, които ви се струват интересни. Дано избухналите ярки чувства и спонтанни постъпки не разрушат вашите съпружески и делови съюзи. Покорявайте деловия статус и любимите хора с благородство и щедрост, така това ще стане лесно. Градусът на страсти и желания е особено висок при родените от 5 до 15 април. Точно те ще направят в скоро време онова, което скоро ще промени качествено стила на техния живот. В следващите седмици и месеци нещо безвъзвратно ще си отиде от вашия живот.
 
ТЕЛЕЦ
ТЕЛЕЦ
За реализирането на вашите планове за предстоящата половин година ще трябва да се откажете от онова, което ви държи в миналото, и от илюзиите за бъдещето. В следващите две седмици събитията сами ще ви покажат на какво и на кого не бива да възлагате своите надежди. Отнесете се с цялата си сериозност към факта, че заради бъдещето периодично трябва да отхвърляте нещо от миналото. Това засяга в по-голяма степен априлските Телци. Не е изключено морална или физическа раздяла с пораснало дете, откъсващо се от семейните корени. Майските Телци едва ли ще бъдат подложени силно на коригиращото влияние на затъмнението. Но и техният вектор към бъдещето може леко да се промени под влиянието на обществените събития, приятели или съмишленици. В най-скоро време на изпитание ще бъде подложена верността и порядъчността на близък приятел и очите ви "ще се отворят". Всичко, което се случва през тази седмица, предизвиква във вас силна душевна възбуда. Контролирайте се, ако научите, че енергични недоброжелатели твърде активно действат зад гърба ви. Иначе това ще се отрази негативно върху здравето ви.
 
БЛИЗНАЦИ
БЛИЗНАЦИ
В най-скоро време в живота на майските Близнаци ще се случат събития, променящи формалния им статус или влияещи върху репутацията им. Ако вече имате конкретни намерения, то през тази седмица може успешно да се придвижите в нужната посока. През почивните дни става "смяна на тактиката". За тази цел е по-добре да осмислите постигнатото и онова, което не се е получило, преди да предприемете по-нататъшните стъпки. От 26 февруари до 14 март предварителното обмисляне на каквото и да е, не се получава добре. По-добре е да се оставите на потока от събития и на своето въображение, което леко ще изкриви реалността. Не е изключено мислите ви непрекъснато да блуждаят и едва когато през втората половина на март умът ви се изчисти от превземките на емоциите и се изпълни с увереност в своите намерения, ще можете бързо, до края на март, да се втурнете напред и да свършите онова, което не се е получавало преди това в конкретни измерения.
 
РАК
Тази пролет, родените в средата на юли получават възможност да променят качествено своето социално положение, което на свой ред ще подобри семейното ви благосъстояние. Това едва ли ще бъде ваш съзнателен и целеустремен избор. Във всеки случай, всичко в реалността ще се преобърне не така, както сте го мислили. Твърде силен е елементът на непредсказуемост в социалните обстоятелства. Нека не ви спира редуването на успехи и несполуки. В следващата половин година и дори по-рано някои от вас ще сключат брак с доминиращ съпруг, при други - ще се промени нещо в кариерата или социалното положение. Някаква неизбежност с елемент на "чудо" ще се случи в бизнеса или в професията. От 29 януари до 10 март се предполага активна борба за своите интереси, но от 18 февруари тази борба протича най-остро и енергично, довеждайки нещата до реален резултат. Не всички са способни да заемат активна житейска позиция. Но ако сте млади, здрави и компетентни, вие ще постигнете успехи.
 
ЛЪВ
ЛЪВ
По-голямата част от Лъвовете през февруари чувстват подем на физическите си сили, прилив на бодрост, ентусиазъм. Всичко се получава успешно. В редки случаи е възможно изостряне на хроничните заболявания. През тази седмица вашите делови и битови контакти с околните са приятни и полезни. Оптимално благоприятен ден в това отношение е понеделник. Всичко, направено в съдружие с хора в този ден, ще бъде благополучно завършено до края на седмицата. От 20 февруари до 7 март изплува темата за контактите с роднини, живеещи далече, или за пътешествия. В сряда не се препоръчва да тръгвате на път - нещо ще ви попречи или ще затрудни пътуването. Отношенията с роднини или с някого от най-близкия ви кръг в сряда ще покажат доколко сте съгласни с тях или противоречията ви. В събота може да уредите всичко. Пък и пътуването в този ден е най-безопасно. Слънчевото затъмнение ще хвърли светлина в следващите месеци върху вашите финансови перспективи и трудности.
 
ДЕВА
Тайното става явно. Светът пред вас се отваря по-широко, давайки ви възможност от 24 февруари до 8 март да научите нещо за важен за вас човек или събитие. Договорните отношения (контракти) също преминават през изпитанието на истината. Ако се формират, то това е "фатално", ако се разпадат - също. Приемете това като даденост. Събитията през тази и през следващата седмици ще носят доста информация и последствия за следващата половин година. Бъдете нащрек и нека разочарованието от човек или събитие не ви карат да се чувствате потиснати. Това ше бъде само повод да се откажете от лъжливи надежди или деструктивни убеждения. Такъв сценарий определено ще засегне родените в края на август. Но и останалите Деви би било добре да са нащрек, правилно да интрепретират всичко, което се случва през тази и следващата седмици, да изграждат обмислена тактика на поведение в отговор на случващото се. Във всичко това най-важна роля играят финансовите, имуществените или сексуални взаимовръзки. Принципен въпрос е: вие получавате или сте принудени да давате нещо? Събитията в сряда и четвъртък ще изяснят този баланс.
 
ВЕЗНИ
ВЕЗНИ
Или вие завладявате хората със своята харизма и самоувереност, или те се стремят вас да завладеят, проявявайки инициатива и пламенност. Всичко това продължава вече не един ден и стига връхна точка от 18 февруари до 7 март. В това време двете страни са готови на рисковани, нестандартни, понякога твърде бурни действия в личен и социален план. Ако сте млади и здрави, вие печелите съревнованията, завладявате публиката или разрушавате нещо с готовност и ентусиазъм, продиктувани от надеждата за по-добро бъдеще. През тази седмица вие живеете в неочаквани обстоятелства, които може да използвате и така, и иначе. Повече от останалите в този бурен водовъртеж от събития са потопени родените от 5 до 15 октомври. Ако не сте много здрави, внимавайте за усложнения.
 
СКОРПИОН
От 21 до 26 февруари чудесно се уреждат всякакви имуществени и други важни въпроси, свързани с дома, лишени от емоционален мотив. Онова, което е необходимо за семейството и за вас лично, онова, което сте планирали, за което сте икономисвали средства, бързайте да придобиете или да оформите документално през тази седмица. Съсредоточаването върху семейните интереси постепенно се разсейва, появява се желание да "поживеете за себе си", да се наситите на позитивни емоции. Импулсът от слънчевото затъмнение ще ви помогне през следващите седмици и месеци да направите това реалност. През почивинте дни съзнателно преживявайте всяко събитие с удоволствие и решително отхвърляйте всичко, което ви пречи да изпитвате комфорт и спокойствие. Ако през тази и през следващата седмица ежедневният труд ви е приятен и повишава вашия тонус, това е полезно за здравето и за финансовото ви състояние. Ако сте напрегнати, непрекъснато влизате в спорове и сблъсъци, решително изберете такъв стил на работа и бит, който да ви освободи от всичко това. Ако трябва, изберете дори дистанционна работа.
 
СТРЕЛЕЦ
 
СТРЕЛЕЦ
Жизненият тонус през февруари при всички Стрелци е повишен. Това поражда желание да се влюбвате, да творите, да рискувате в бизнеса и т.н. Животът е изпълнен с ентусиазъм, с обществени и културни събития. Това е радостно. При това подобрява се финансовото положение само на онези, които и така са богати, и на онези, които са служители в банки или заемат висока длъжност в държавния сектор. Останалите ще трябва да се пазят от безмислени разходи и рискови инвестиции. Помнете, че сега най-важното за вас е семейството и неговото благополучие. И към това се стремете. През почивните дни задължително се освободете от "вехтории" или нещо подобно. Благополучието не идва на затрупано място - освободете символично или реално място, където очаквате да ви дойде "манна небесна". Това е особено актуално за ноемврийските Стрелци.  
 
КОЗИРОГ
 
През тази седмица събитията, които се случват в семейството ви, с вашите близки, стават все по-интересни. Елементът на внезапност и спонтанност в случващото се, е максимално силен от 18 февруари до 7 март. Родените от 10 до 15 януари няма да могат да почувстват това. Едва ли си струва да се разчита на слепия късмет, на хармонията в отношенията и на възможността изцяло да управлявате случващите се събития и хората около вас. В сряда и четвъртък се гответе за остра, потенциално конфликтна, ситуация. Най-малкото бъдете готови за енергични и неразумни постъпки на вашите пораснали деца или близки. Пазете репутацията си и се старайте през следващите месеци да повишите своя социален статус.  
 
ВОДОЛЕЙ
 
ВОДОЛЕЙ
Животът е интересен и наситен. Обемът на впечатленията расте и расте. Вие обикновено се стремите към това - към интересни впечатления, нестандартни познати и постоянно научаване на нещо нобичайно. Това правите и през февруари, обогатявайки своя интелект. Няма да е същото обаче през почивните дни - адекватността на впечатленията и скоростта на възприемане на информацията спада, светът придобива "размазан" и твърде емоционален характер. До 14 март подобни изкривявания могат по не най-добрия начин да се отразят върху вашите финансови дела. Бъдете пределно точни и внимателни в неделя, когато купувате нещо, плащайки сметки и получавайки заработеното - само да не се излъжете. Подобна несполука ще заложи негативна тенденция за дълго време. Напротив, постарайте се в събота и неделя да си купите нещо много желано, нещо, което ви радва.  
 
РИБИ
 
РИБИ
Февруарските Риби през тази седмица не просто са рожденици, но и бенефицианти на слънчевото затъмнение. Затъмненията около рождения ден се случват веднъж на 9 години. Родените през втората десетдневка на март, преживяха такова събитие през март 2015 година, а родените през първата десетдневка на март - през март 2016 година. Такива слънчеви затъмнения са способни да променят хода на житейските събития заради това, че вие внезапно за себе си извършвате някаква постъпка или реагирате на случващото се така, че това повлича след себе си низ от важни събития. Когато говорим за "фатално събитие", ние имаме предвид именно това, а не изобщо негатив като такъв. Именно такава вероятност възниква за родените на 25-27 февруари. Затъмнението енергийно е слабо, но носи предимно позитивност. Да се надяваме, че на рождениците от седмицата в следващите дни ще им се падне щастлив шанс.  
  Н. Чиркова
 
 
 
Нещо ново за четене: 5 начина да кажеш на детето си "НЕ"Кого не бива да обиждате? Когато те преследват еднакви числа
Когато нищо не върви както трябва 10-те "НЕ" на Юлия ГипенрейтерДен след ден
 
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2017
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.dir.bg и активен линк е задължително.