Начало
хороскопи | дневен | седмичен | месечен | архив | блог | контакти |
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
     
 
СЕДМИЧНА АСТРОПРОГНОЗА
29 август - 4 септември 2016
През тази седмица се случват три съществени астрономически събития: на 30 август започва ретроградното движение на Меркурий, пак на 30 август Венера сменя знака на Зодиака, а на 1 септември има слънчево затъмнение. Меркурий описва примка три пъти в годината. Тази година той се движеше назад през януари, май, ще се движи назад и през септември и в края на 2016 - началото на 2017 година. Всеки от тези периоди ни носи "стари ангажименти" - на едни - за да поправят грешките, на други - за да получат подкрепа от стари познати, при едни ще се забавят комуникациите, на други ще бъдат изплатени забавени плащания. Отнесете се към всичко това спокойно, но се старайте правилно да разчетете намеците - усъвършенствайте логистиката, документооборота, деловите комуникации и отношенията с роднини.

Периодът на ретроградния Меркурий се смята за благоприятен за онези ангажименти, договорености и сделки, които в миналото не са се получили. Предоставя ни се възможност да опитаме още веднъж. Не бива обаче да разчитаме бързо да доведем нещата докрай - при ретроградното движение на Меркурий е необходимо те да се "помръднат от мястото си", а ускорението ще дойде вече по време на директното движение на Меркурий, което този път ще настъпи на 22 септември. Съвсем не е казано, че всичко, което свършим от 30 август до 22 септември ще се окаже несполучливо. Просто вероятността от неуспех нараства, щом и самата природа ни обръща с мисли към миналото (опитът на грешките и постиженията), а ние се стремим да хвърлим въдицата по-далеч напред в бъдещето. Проблеми ще има дребни, попътният вятър става насрещен. Може ли да сключваме сделки, договори, бракове в такова време? Може, ако това е отложено някога решение. Все едно обаче, всичко, родено по време на ретроградното движение на планетата, е неустойчиво, подложено на различни промени и се нуждае от доработване.

На 1 септември, в 9:08 по Гринуич има пръстеновидно слънчево затъмнение, видимо на територията на Централна и Южна Африка. Интересното е, че още в VIII в.пр.Хр. вавилонците са умеели да предсказват точно времето на затъмненията. А в IV в.пр.Хр. са разбрали, че затъмненията се случват в серии, подчинявайки се на закономерност. В X в.сл.Хр. гръцкият лексикограф Судас нарекъл тези серии цикли на сарос ("сарос"- повторение). Една и съща серия от повторения дава затъмнения на всеки 18 години плюс 9-11 дни. Серията се заражда като малко частично затъмнение на Северния или на Южния полюс. Всеки 18 години аналогично затъмнение се повтаря, придвижвайки се към екватора, като всеки път закрива все по-голяма площ ("расте") и примерно след 650 години затъмненията от тази серия са пълни, след това още 650 години постепенно намаляват ("стареят") и пак стават частични. Цикълът на сарос завършва с малко "старо" затъмнение на противоположния полюс.

Затъмнението от тази седмица се отнася към серията, която се е зародила на Северния полюс в 1331 година и ще завърши в 2575 година. Астрологически, дадената серия на сарос говори за необходимостта да се спуснем от небето на земята, да разгледаме житейската ситуация максимално реалистично, да се освободим от илюзиите или да реализираме мечтите си в реалност. Такъв импулс е бил заложен от разположението на звездите в момента на раждането на тази серия затъмнения. Всичко в космоса е взаимосвързано и поддържа главната тенденция. За нея вече сме писали, наричайки я "момент на истината". Сега Космосът по различни начини отваря очите на човечеството. И текущото слънчево затъмнение ще даде на този процес допълнителен импулс.
  ОВЕН
ОВЕН
В следващите две седмици се изострят проблемите, възникнали още в средата на август. Най-вероятно те засягат работата или здравословното състояние. И в единия, и в другия случай в тяхното решение ще бъде включена юридическа съставляваща или дейност, свързана с чужбина. Всичко е свързано с трудности и крие несполуки. В най-добрия случай много Овни ще се почувстват далеч не така свободни, както са свикнали. На някои зависимостта от нещо или от някого ще им се стори "фатална", от която никъде не могат да се скрият. Също толкова неприятно ще им се стори и подчинението, включително и на закона, на бюрократичните формалности. По-тежък от обикновено ще е товарът на рутинната работа. В най-лошия случай ще се изострят хроничните заболявания, които ще се наложи да бъдат лекувани в болнично заведение. Разбира се, не при всички ще е така. Но още дълго ще се наложи да чакате така привичната и желана за вас свобода от рутинатата. Остава само да се приеме ситуацията и добросъвестно да се отработват всички задачи, които животът предлага.
 
ТЕЛЕЦ
ТЕЛЕЦ
Тревоги и неприятности през следващите две седмици ще ви носят децата и техните проблеми. Вашето влияние върху хода на събитията е незначително, остава само да се заеме колкото е възможно по-дипломатична и премерена позиция. От 27 август до 9 септември хората на бизнеса преживяват един доста кризисен и неудачен период. Рисковете в бизнеса и смелите постъпки едва ли ще донесат някому успех. Любителите на хазартни игри (във всякакъв вариант) няма да имат печалби. Романтичните увлечения причиняват болка. Това не означава, че е необходимо бездействие: просто се постарайте във всичко да минимизирате чувствените преживявания и да дадете превес на практичността, включвайки хладния си разум и сметка. Стремете се към баланс във важните за вас отношения. Негативни събития в живота ви в близко време са малко вероятни, а грижи, разбира се, ще има. Съветът към вас е: колкото е възможно по-трезво преценявайте ситуацията.
 
БЛИЗНАЦИ
БЛИЗНАЦИ
В скоро време за родените на границата между май и юни се случват важни за семейството или кариерата събития. Те затрудняват живота ви. При всеки е различно и всеки ще преодолява създалото се положение сам. Няма да изброяваме всички възможни неприятности, но съветът към вас е да отделите най-много внимание на домакинството и състоянието на семейните отношения. Впрочем, в следващите месец и половина (до 5 октомври) вашето внимание от само себе си ще бъде приковано към това, което ние наричаме своя опора: семейството, мястото, където живеем, социалния статус (включително и заеманата длъжност) и репутацията, които вие трябва сега да пазите като зеницата на окото си. В четвъртък и петък се случват знакови събития. Но това е само "завръзката" - постарайте се събитията от тези дни да ви удовлетворяват.
 
РАК
В следващите дни и седмици ще ви бъде трудно да избегнете клюки, делови хаос и въвличането в проблемите на съседи и роднини. Не всичко ще ви се струпа едновременно, постарайте се обаче да не изразходвате силите си за дребни неща - ще изхарчите много енергия, а резултатът ще е мизерен. През втората половина на август и през септември информационните потоци се изкривяват - не се доверявайте твърде много на всичко, което ще чуете и научите. През този период може да се окажете в центъра на интриги, ще се наложи по принуда да общувате с неприятни хора, дори ако изобщо не го искате. Пътувания и делови (служебни) контакти се превръщат в поредица от дребни конфликти и всякакви затруднения. Само сериозното и хладнокръвно рационално отношение към всичко това ще ви позволи да изгазите от "мътния поток" на служебни и други конфликти. Пазете нервите и здравето си. Постарайте се да не "изгорите" в работата си: това ще се отрази зле на здравето ви.
 
ЛЪВ
ЛЪВ
През тази седмица възникват причините за вашите временни, но съществени финансови трудности. Най-вероятно те са предизвикани от неоправдан риск или непредпазливост в разходите, а така също и от стремеж към разкош, несъответстващ на вашите реални възможности. С други думи, колкото повече похарчите през следващите две седмици, толкова повече ще ви се наложи да икономисвате през септември и октомври. От 27 август до 9 септември вие буквално се мятате между желанието да харчите или да спестявате. Най-добре ще бъде през този период да съкратите своите "искам" и да харчите само за онова, което "трябва", включително и за своето здраве. Големите придобивки е по-добре да отложите за бъдещето, а солидните продажби на имущество и бизнес проектите да пресмятате изключително старателно през целия септември. Иначе ще сте на загуба. В четвъртък и петък се постарайте да получите, а не да харчите, това ще повлияе позитивно на по- нататъшния ход на събитията.
 
ДЕВА
Серията от затъмнения от септември 2015 и септември 2016 година поставят пред практичните и трезвомислещи Деви редица "съблазни". Ако за последната година вие сте забелязали своя копнеж "да опитате нещо ново", както Ева райската ябълка, вече сте разбрали, че това и ще завърши почти по същия начин. Ако вашите съблазни все още ви предстоят, постарайте се до края на годината да ги избегнете или имайте готовност да се справите с последствията. Родените в дните на затъмнението (31 август – 2 септември) ще бъдат като "закодирани" за нещо, като под хипноза. Но източникът на хипнозата няма да бъде абстрактното влияние на космоса, а конкретен човек, обстоятелства. С това вашият критичен ум може да се справи чудесно. Не ви съветвам автоматично да се отказвате от решения и постъпки, съветът ми е да се отнасяте премерено към всичко, което ви изглежда ново и много съблазнително.
 
ВЕЗНИ
ВЕЗНИ
Последният месец от вашата лична година (преди рождения ви ден) ще бъде изпълнен с безмислени или доста важни събития, които лично не ви касаят, но вълнуват Душата ви и събуждат въображението ви. Много "тайното" става очевидно, понякога то ви интересува, друг път - разочарова, а най-често поставя нелеки текущи задачи. Конкретно - ремонт на колата, трудно служебно пътуване или ситуация на работното място, която сега се вижда под съвсем друг ъгъл, отколкото преди. Дори при най-благоприятното развитие на нещата големият натиск върху психиката ще продължи през целия септември. Пазете нервите си, не се страхувайте от нищо. От 1 до 24 септември вашата покровителка Венера се е настанила във Везни: тя няма да позволи да ви обидят. Нали я смятат за "малкото щастие" и сега това "щастие" сте вие самите: вашето поведение, вашата привлекателност и дипломатичност. Използвайте всичко това за преодоляването на затрудненията и за привличане на успеха.
 
СКОРПИОН
На дневен ред са вашите финансови (имуществени) проекти и това как те се придвижват. Едва ли всичко върви по план, независимо от това колко той е разумен и скромен. Взимайте предвид променящите се обстоятелства и се постарайте през целия септември и след него, да държите врабчето в ръката, а не да преследвате орела. В четвъртък и петък създайте обстановка, благоприятстваща вашите планове и намерения. Това значи, че е нужно да направите реални стъпки в желаната посока и енергично да ликвидирате препятствията, ако те се проявят в тези дни. Понеже всичко, което ще се случи през тези дни, ще има дългосрочни последствия. Главното е в скоро време вие да откриете истината - кой във вашето обкръжение е ваш приятел, а кой е враг. И знаейки това, ще живеете и действате по-нататък, умело оперирайки с ценната информация. Претегляйте бизнес рисковете, на щастлива любов засега не разчитайте. Затова пък ще си отворите очите за нещо. А това само по себе си вече е ценно.
 
СТРЕЛЕЦ
 
СТРЕЛЕЦ
Текущите септемврийски затъмнения и положението на планетите сериозно влияят върху вашето социално положение и кариера. Не само политиците, но и обикновените хора скоро ще "узнаят колко струват наистина" - за семейството си или за обществото. В голяма степен този процес ще засегне родените в края на ноември и през първата десетдневка на декември. Положението на нещата ще изисква борба, преодоляване и свръхусилия. Полезно е да се обърнете към своите "корени" - опита на предците. Не игнорирайте старите хора и запознаването с тяхната съдба - може би сега вашата съдба в нещо я повтаря. Новото е добре забравеното старо. В най-различни варианти тази истина може да стане за вас актуална и да ви помогне много в това изпитание на издръжливост, което на мнозина от вас им предстои да преминат до края на годината. Много е важно всичко, което се случва в четвъртък и петък.  
 
КОЗИРОГ
 
От 28 август до 9 септември на вашия път "зад граница" и във вашия стремеж по всякакъв начин да разширите обичайните си граници, стоят толкова мощни препятствия, че за тяхното преодоляване ще се наложи да изразходите всички свои сили и цялата си упоритост, която ви е присъща. При това ще се наложи да правите всичко скрито. Може да се каже тайно от заинтересованите лица. Това е вариант на "защита" от скритите, но мощни недоброжелатели, които сега се активизират. Във варианта "настъпление" ще ви се наложи да постигате своите цели от позицията на "кардинал Ришельо": действайки сурово и понякога безпощадно "зад сцената". Воля и упоритост имате достатъчно, ще се справите. Преместване, смяна на гражданския статус или планирано пътуване се провалят или отложат с няколко седмици. До октомври ще натрупате преумора, затова правилно съотнасяйте своите сили с целта си.  
 
ВОДОЛЕЙ
 
ВОДОЛЕЙ
Събития, които вие няма да можете да управлявате, ще се отразят на вашето благосъстояние. Да преуспеете или да загубите ви е съдено не толкова по собствена воля (прибързаност), колкото по волята на вашите приятели или партньори. Значи следва внимателно да се огледате наоколо и да се дистанцирате от онези, които могат да ви лишат от пари, имущество или репутация. През септември се засилва вероятността да се нарушат вашите планове, а за да ги "отстоите", ще са нужни много сили и упоритост. Например, пътуване може да се провали поради проблеми с колата или още нещо ще го възпрепятства. Всичко, което се случва, внася яснота във вашето имуществено положение и в надеждността на вашия източник на доходи. Ако сте недоволни, търсете в себе си нови таланти, умения и това ще ви отвори нов източник на благосъстояние. Знакови събития се случват в четвъртък и петък.  
 
РИБИ
 
РИБИ
Както и през септември миналата година, текущите септемврийски затъмнения ще внесат "фаталност" във вашите отношения - договорни и конкурентни, с околните. Няма смисъл да се плашите от тази дума, това означава само, че събитията, които ще се случват с вас през следващата половин година, се диктуват не от вас и вашите желания, а от обстоятелства, зависещи от други хора и от социалния фон. През целия септември трудностите в кариерата се задълбочават. Пробив и успех са възможни, но изискват от вас умение да водите конкурентна борба. Успешният делови натиск и компетентност през октомври-ноември ще доведат до повишаване на социалния статус или до постигане на желаната стратегическа цел. Ще се наложи да се напрягате, няма как. Някой ще направи това, разбутвайки с лакти конкурентите, влизайки в конфликт с началници и нанасяйки вреда на своята репутация. Друг ще постъпи по-фино. Събитията, пораждащи дългосрочна тенденция на развитие, се случват в четвъртък и петък. Нека те бъдат за вас многообещаващи!  
  Н. Чиркова
 
 
     
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2016
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.dir.bg и активен линк е задължително.