Начало
хороскопи | дневен | седмичен | месечен | архив | блог | контакти |
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
     
 
СЕДМИЧНА АСТРОПРОГНОЗА
17 - 22 октомври 2016

През тази седмица Слънцето, Меркурий и Юпитер се намират във Везни, формирайки най-интересен поток от информация в социалната и културна сфери на живота. Социалните и партньорските взаимодействия в търсене на паритет и делови сююз служат на стратегически цели и обещават нелоша перспектива за нашите най-различни дългосрочни проекти.

През целия октомври всички видове договори и контакти все още се анализират и преценяват. Някои биват прекратени, в други - се променят правилата на играта. Добре е това да се има предвид. Венера в средата на седмицата преминава от Скорпион в знака на Стрелеца, принуждавайки ни леко да променим онзи шаблон, по който подхождаме към всяко интересуващо ни явление. Проявите на ревност и ранимост (по отношение на себе си, но не и към другите), язвителност по отношение на онези, които обичаме, скоро ще се изгладят, а доверчивостта и стремежът към онова прекрасно, което е "там, далече", което е постижимо не веднага и изисква усилия, нараства почти до средата на ноември.

От 10 до 28 октомври Марс в знака на Козирога минава плътно край Плутон, пораждайки енергията на "тектонични размествания" не само в недрата на нашата планета, но и в недрата на най-различни структури, включително в семейни и държавни. Тази енергия през целия октомври пада "перпендикулярно" на Слънцето и Земята, пораждайки в масовото съзнание и в колективното безсъзнателно мощен, но до някое време скрит конфликт. Онзи, който е глътнал от нея, втвърдява характера си, започва да реализира собствеинте си цели безжалостно по отношение към другите, използвайки умело интриги или директна принуда: в зависимост от степента и формата на власт, която владее. Задачата е да овладее още по-голяма власт и контрол над интересуващата го сфера на живота.

Потокът от енергия, за която става дума, се състои от Галактическа (звездна) сила от много висок ред, концентрирана от орбитата на Плутон и превърната от силата на Марс в по-"груба" сила, достъпна за възприемане от всички хора. Трябва да се каже, че към енергията на Плутон, Нептун и Уран човек може да се настрои само чрез колективното възприятие. Както птиците в ятото знаят накъде да летят, само ако се съберат в достатъчно количество, така е и с хората: "ефектът на тълпата" се включва само в тълпата, колективен екстаз се достига по-лесно само в компанията на достатъчен брой хора. Не става дума за изявени индивиди, развили в себе си определена способност. Така е и сега: вълна от фина енергия залива Земята. Периодично тя "загрубява", материализира се и става достъпна за човека чрез повишеното ниво на хормони, чрез вълната от нахлулите "отникъде" чувства и емоции. Ето именно това се случва сега. Както впрочем става доста често.

Сега ние сякаш поглъщаме "еликсира на властта". Някой поема капка, която така и не му е достигала за целеустременост. Друг - повече, отколкото може да преглътне и да усвои без да навреди на себе си и на другите. Властта и стремежът към нея е нещо опасно, не е за всеки. Приливът на голяма сила и енергия, неизразходвана в тежък труд или "на война", създава критични ситуации: нараняване, инциденти с близки хора, инфаркт и т.н. В битов план един измъчва другите (по най-различни начини), а друг бива подложен на насилие. Няма да плаша повече своите читатели, но моля да проявите хуманизъм, благородство и милосърдие към ближните.

И нашата родна планета "поглъща" от тази сила и я трупа през последните няколко години вътре в себе си за текущи и бъдещи тектонични размествания. Ако Земята е "жива", може да се смята, че сега тя се храни интензивно със силата на далечния Космос. Ние, както и нашата планета сме това, което ядем, поглъщайки енергията на космоса. Но не е нужно да си всеяден, може да бъдеш малко по-претенциозен и избирателен. Интересна е тази тема за философски размисли.

  ОВЕН
ОВЕН
Очаква ви наситена във всяко едно отношение седмица. В личните отношения ще имате доста дискусии, спорове. От друга страна, ще имате възможност публично да проявите своята оригиналност, да се преборите за власт и известност. За родените на 5-19 април най-интересните събития от такъв характер се случват в петък и събота. Вие сте готови да покорите още един връх, на който ще се чувствате победител и ще спечелите признанието на околните. Мащабът на личността на човека ще определи височината на "пиедистала". В понеделник обвързвайте въпросите, касаещи финанси (имущество) и кариера (статус) - така ще можете да постигнете нелош резултат. В сряда събитията влияят върху вашите юридически, образователни обстоятелства, ще маркират границите на социална и пространствена досегаемост.
 
ТЕЛЕЦ
ТЕЛЕЦ
Вашето самочувствие и жизнени приоритети днес са нестабилни, липсва определеност. В понеделник и вторник вие ще се почувствате "без руля и платна". Следователно, по-добре ще бъде да не поставяте пред себе си дългосрочни цели, решавайки дребните задачи по реда на постъпването им. В сряда това ще са финансови или битови (имуществени) задачи. Обстоятелствата сами ще ви подскажат какво е вашето положение в дадения момент и в най-близка перспектива. Може би, това ще ви помогне оптимално да разрешите всички "ресурсни" проблеми и да използвате възможности, които в по-голямата си част ще възникнат през следващата седмица. Енергийно труден ден е неделя.
 
БЛИЗНАЦИ
БЛИЗНАЦИ
От 8 до 23 октомври ви е предоставена възможност чрез светски, професионални контакти и участия в най-различни мероприятия да създадете стартова позиция за реализация на своите желания и стремежи в следващите месеци. Вие обичате и умеете да използвате своите контакти, лесно се обучавате и вписвате в условията на чужда игра. Именно тази ваша способност сега е търсена и до следващата есен би трябвало да ви донесе желаните социални постижения. Ако в четвъртък и в неделя случващото се ви удовлетворява, значи сте направили успешна първа стъпка по този път. В петък обърнете особено внимание на състоянието на своите финанси и ниво на потребеление - дали някой не заплашва вашето благополучие.
 
РАК
От 10 октомври до 4 ноември обективните обстоятелства или хората, доминиращи над вас, ви манипулират както си искат, влияейки на вашето обществено положение, кариера и семейни обстоятелства. Ако съществуват и най-малки предпоставки (а те съществуват), още през тази седмица вие можете да се окажете седнали "на друг стол" или да се сблъскате с резки промени в семейството. Пазете репутацията си, но не укротявайте своя стремеж към глобални житейски промени. В сряда отклонете срещата с началник, но разчитайте, че близките ви в семейството ви разбират напълно. В петък и събота ще се случат знакови събития, нека те ви помогнат да направите правилния избор в нелека ситуация.
 
ЛЪВ
ЛЪВ
Обикновено вие добре се разбирате с хората и умеете да използвате това за по-доброто си социално положение. От октомври 2016 до октомври 2017 годинапри вас всичко това ще се получава максимално успешно, а нужните познанства, кратки и далечни пътувания и допълнителните знания ще ви издигнат във вашите собствени очи и в очите на странични хора. От 9 до 24 октомври възникват множество такива възможности. Обучението и преподаването може да стане поредното стъпало към социален успех. С края на периода на Везни завършва активната фаза на придвижвания и комуникации. До средата на ноември ще ви се наложи да се съсредоточите върху домашните ангажименти, а някои дори ще трябва си вземат работа за вкъщи. През втората половина на ноември обаче вие отново излизате от "скривалището " си - ще бъдете активни, общителни и социално успешни.
 
ДЕВА
Вие може отново да продължите да тествате веднъж в седмицата чрез дребните намеци на събитията състоянието на своите съпружески или делови отношения, отразяващи се на социалното ви положение или репутация. Такива събития в "по-облекчен вариант" се случват във вторник и сряда. В тези дни можете да се преборите за съответното материално възнаграждение. В най-лошия случай може да научите кой ви води за носа или напротив, кой е способен да осъществи вашите мечти. Не толкова сполучливо, с голямо напрежение и непредсказуем резултат се решават тези въпроси в петък. Но ако те се решат, можете да се гордеете със себе си. През третата десетдневка на октомври предприемачите ще съумеят да осъществят сериозен проект. Романтичните натури могат да срещнат своето най- силно увлечение в живота още в понеделник.
 
ВЕЗНИ
ВЕЗНИ
От 9 до 21 октомври расте напрежението, породено от външните обстоятелства. Те ви поднасят изненади - и то не винаги приятни. През целия октомври над главата ви виси конфликт с партньорите. Впрочем, вие можете да станете известен човек, ако се проявите публично по необичаен начин. Популярността ви обаче ще бъде малко скандална, например развод, съд или участие в публични дискусии, шоу. Събитие от такъв род би могло да се случи в миналата неделя, в този понеделник и в събота. А в четвъртък налице ще бъдат всички предпоставки да се търси консенсус - възползвайте се. Най-благополучно вървят нещата при родените в края на септември. Рождениците от тази седмица през следващата година ще се окажат в нестандартна житейска ситуация, която често пъти наричат "предизвикателство". Някои ще решат, че най-добрата защита е нападението.
 
СКОРПИОН
През октомври делниците ви престават да бъдат рутинни. Спорове, дискусии и инциденти с важни документи са почти сигурни. Работата, дори ако е същата, изненадва с разнообразие и нестандартни ситуации. Бъдете готови за всякакви изненади, както в службата, така и в бита. Всички тези приключения могат да предизвикат във вас нервно разстройство, ако не ги възприемете поне с малко хумор. Ако ситуацията е толкова сериозна, че шегите са неуместни, не се съпротивлявайте на "вятъра на промените" - използвайте го като попътен. През втората и третата десетдневка на октомври вие разполагате с мощен информационен и административен ресурс, което ще ви позволи изцяло да контролирате най- сложните ситуации. В неделя празнуват рожден ден първите Скорпиони - собственият престиж ще стане за тях приоритет в следващата година.
 
СТРЕЛЕЦ
 
СТРЕЛЕЦ
От 9 до 21 октомври неочакван обрат в събитията очаква родените през втората половина на декември. Най-вероятно той ще бъде в романтичните отношения, в съревнования и екстремни развлечения. Наслаждавайте се на приключенията, но в събота проявете сдържаност. Ноемврийските Стрелци и родените през първата десетдневка на декември предусещат текущата семейна ситуация - в сряда се контролирайте. До края на октомври ваш отдушник ще стане оживеният "светски живот". Постарайте се да го съчетаете с професионалните си интереси (конференции, конкурси и т.н.). В сряда дребни събития и някакъв човек ще ви помогнат да се ориентирате в обстоятелствата, отделяйки перспективните от проблемните обстоятелства.  
 
КОЗИРОГ
 
Ако от 9 до 23 октомври в живота ви се случи ярко публично събитие, не се учудвайте и смело посрещнете промените - в семейството или в кариерата. В петък и в събота всичко става очевидно. Не е изключен сериозен семеен или професионален конфликт. Силата (в различни форми) е на ваша страна и вие можете да използвате всякакви обстоятелства според своите виждания. В сряда стават явни скритите по-рано "дреболии" или тайни недоброжелатели - имайте това предвид. Както и да се формират събитията през октомври, вие трябва преди всичко да се грижите за своята репутация и "място под слънцето" - своя социален статус. През ноември и декември статусът може да стане по-висок, за тази цел обаче е необходимо да се постараете доста.  
 
ВОДОЛЕЙ
 
ВОДОЛЕЙ
Най-пълноценно живеят онези Водолеи, чиято дейност и интереси са включени в социалните комуникационни и информационни технологии. През целия октомври тази сфера на живота при вас става все по-оживена, енергична, да не кажем дори конфликтна. От 9 до 23 октомври чувствителна за вас ситуация преминава в публичната сфера. Сега е моментът да се осмисли и оцени истинското положение на нещата и най-изгодното място за вас самите. Най-лесно е това да се направи в петък и събота - обстановката сама ще подскаже. Колкото по-висока е вашата образованост и компетентност, толкова по-силна е вашата позиция в професионалната конкурентна борба. В битов план е възможно да ви се струпат проблеми с роднини, съседи, приятели и личния автомобил. Цялата втора десетдневка на октомври е потенциално опасна - постарайте се да заобиколите неприятните събития, да ги изключите от живота си.  
 
РИБИ
 
РИБИ
В последната десетдневка на октомври за вас настъпва моментът на "прозрение" относно положението ви в кариерата или вашата близост до онази цел, към която вие се стремите с цялата си душа, а първият намек за бъдещите важни събития ще получите в сряда. Следващите възможности за "постигането на целта" ще дойдат в третата десетдневка на ноември и първата десетдневка на декември. След това вече може да оценявате самата цел и доколко е реално нейното осъществяване в този обем, в който искате вие. Нестабилната страна на живота ви това са финансите. От 9 до 23 октомври се случват редица събития, които ще ви изведат на ново ниво на доходи и потребление. Нестабилност означава необходимост от "модернизация" на източника на доход и следователно - на вашите собствени умения, с чиято помощ вие печелите парите си. Най-перспективни сфери през следващите години са свободното предприемачество, областта на високите технологии и реформаторските социални проекти.  
  Н. Чиркова
 
 
     
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2016
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.dir.bg и активен линк е задължително.