Начало
хороскопи | дневен | седмичен | месечен | архив | блог | контакти |
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
     
 
СЕДМИЧНА АСТРОПРОГНОЗА
25 април - 1 май 2016
Напомняме, че от 17 април до 29 юни Марс, символизиращ нашата енергия, насочена навън, се намира в ретроградно движение. Това означава, че ние не много лесно и охотно изливаме своята енергия. Тя се събира вътре в нас като парата в тенджерата под налягане и излиза през авариен клапан, по съвсем регулиран начин. Регулаторите са: културата на поведение, силата на волята, страхът. При това доста вероятна е ситуацията, когато вътре в нас всички кипи, притиска, но ние го възпираме, сдържаме до момента, когато клапанът "избие". И тогава бедата е неизбежна - за нас самите и за околните.
Всяко действие ражда противодействие - сега както никога е важно да помним за този закон на физиката. Постъпките в това време придобиват очевиден ефект на бумеранг. В най-оптимистичен вариант в такива моменти ние сме в състояние "да пробием с глава стената". И не само с глава. По отношение на събитията, през този период е по-добре да не се започват нови проекти и програми, за да не затънем още в самото начало.

Старайте се през тези месеци да изразходвате сили за добре изучени дейности. На 28 април, в 17:30 по Гринуич, Меркурий става ретрограден и ще бъде такъв до 22 май. Ако Марс олицетворява принципа на действие, то Меркурий – принципа на обработка на информацията, манипулирането на информационните потоци. Балансът на влияние на Марс и Меркурий определя доколко успешно шофираме, способността ни да постигаме резултат в предприемаческата дейност, талантите ни в ръчната работа и т.н. Когато двете планети се намират в ретроградно положение, те се движат много бавно (видимо от Земята), с нулева скорост в момента на обръщането. Под тяхното влияние ние също забавяме и скоростта на обработка на постъпващата информация, и скоростта на мускулните реакции. Този фактор променя цялата картина на движение по пътищата и процесите в деловата сфера.

Според Източната традиция сега е годината на червената (това е цветът на Марс) Маймуна, а според Западната астрологична традиция на 22 март е започнала годината на Марс. Като управител на годината, Марс засилва стремежа към активна и независима житейска позиция. За съжаление, понякога към твърде активна позиция - агресивна и разрушителна. Твърде много хора и цели страни (в лицето на своите управници) ще предпочетат да бъдат в центъра на събитията, в "битка", в търсене.

Ретроградността на Марс няма да отстрани този стремеж, а само ще умножи вероятността от погрешно прилагане на сили и ресурси. Болести, стачки, аварии на оборудването и неудачни преговори са повече от вероятни в следващия месец. В периода на ретрограден Меркурий е желателно да се отложат важните решения, подписването на договори или воденето на важни преговори.
Най-силно Меркурий влияе на Близнаци, Деви, на учители, писатели, лектори, професионални преговарящи, средства за комуникации, медици и туристическия бизнес. Във всички подобни сфери на дейност в следващия месец ще бъдат открити и допуснати толкова грешки и отстъпления, колкото позволява компетентността на хората и организацията на системата като цяло. Проверка на ефективност, това е.
  ОВЕН




ОВЕН
От 18 до 28 април светският живот ви е завъртял - срещи с приятели, публичност. Някои са използвали своя шанс за ярко романтично приключение, което е прераснало в приятелство или това скоро ще се случи. Вашите желания са били неудържими, спонтанни, като взрив или фойерверк. Това състояние е особено характерно за родените през втората половина на април. Всички ярки събития имат нещо общо с интернет (виртуалното) общуване или се случват по време на пътуване, пътешествие. Но вълната от събития спада и към края на седмицата преминава в стабилен поток. Най-значимите произшествия се случват в понеделник, вторник и петък. Имуществените и финансови въпроси постепенно завладяват всички все повече, с всички шансове за успешен резултат, ако се предприемат необходимите действия от 28 април до 8 май. Това може да бъде изгодна работа, по-висока длъжност или заплата.
 
ТЕЛЕЦ
ТЕЛЕЦ
От 18 до 28 април вие трудно можете да запазите уравновесеност в своите желания и привързаности. Голяма е вероятността от болезнени и резки скъсвания на отношения и договори. Вроденият реализъм и практичност обаче би трябвало да ви предпази от изцепки, нанасящи съществен ущърб и загуби. Душевните вълнения не влизат в сметката. Рождениците, родени от 29 април до 9 май получават великолепен шанс да преуспеят съществено през следващите месеци. Възползвайте се от това, че обстоятелствата са благосклонни към вас и осъществете през тези дни свое заветно желание. Критерий за оценка на удачно събитие ще стане вашата радост, приходи и удовлетворена гордост. Ако не за себе си, то за свой любим човек или дете.
 
БЛИЗНАЦИ
БЛИЗНАЦИ
Завършва вашата лична година и това създава определена нагласа, определен тип поведение и дори здравословно състояние. Завършват годишните програми и ресурсите (възможностите), които ви даряват звездите за тяхното изпълнение. Едва ли последният месец преди рождения ден е подходящото време за сериозни нови инициативи и решителни постъпки. Повече полза ще имате от приключването на дейности, които през последните месеци са се развивали успешно - своеобразно прибиране на реколтата. Ресурсите и силите е по-добре да се изразходват икономично, без да се разпиляват и да се укрепва успехът в онова направление, което вече е доказало своята ценност. Вашият управител Меркурий от 23 април до 23 май се движи ретроградно в знака на Телец, което подсказва необходимост да се държат деловите инициативи в стадий на идеи и предварителни пресмятания, да не се изхабявате за публични мероприятия, по-често да се уединявате и да се отдавате на размисъл или практически труд, приятна ръчна работа. В дома ви цари комфорт и спокойствие.
 
РАК
В редуването на успехи и неудачи от професионален и социален характер от 17 до 29 април е настъпил период на сполуки. Вие можете да използвате благоприятните обстоятелства по свое усмотрение в понеделник, вторник и в четвъртък. Не всички Раци са априори успешни сега, затова преценете трезво събитията от текущата седмица и особено събитията в посочените дни. Може би за вас сполуката ще бъде щастливо отдръпване от неприятна ситуация от професионален или обществено значим характер. Понякога именно фактът, че липсват неприятности, е късмет. Неочакваните събития би трябвало да ви дадат възможност да се покажете от по-добрата си страна и по този начин да повишите своя социален статус или обществен рейтинг. От 28 април до 9 май вие можете да извлечете реална полза от приятелските си връзки и покровителства. Благоприятно събитие се очаква в петък.
 
ЛЪВ
ЛЪВ
Каквито и да са вашите най-амбициозни цели, те се реализират по най-изгоден и сполучлив начин в периода от 28 април до 8 май. Ако искате да получите повишение, материално изгодна работа или да осъществите имуществена сделка, през този период ще постъпят най-изгодните предложения. Ретроградният Меркурий до 23 май може да препятства окончателното оформяне на документи, които следва да бъдат съставяни и проверявани особено старателно и придирчиво. Само така впоследствие няма да се разочаровате в нещо. През посочения период за вас е подходящо да вземете отговорно решение, да подготвите договорите, а да оформяте и подписвате документи е най-добре от 11 май до 6 юни. Всичко това засяга преди всичко вашата материална заинтересованост.
 
ДЕВА
Покровителството на звездите, съдбата и провидението съпътстват вашите намерения през целия април и май. Особено благоприятни периоди са периодите от 11 до 18 април, от 28 април до 9 май и от 11 май до 6 юни. Ако имате амбициозни намерения, значими материални и делови задачи, постарайте се да се впишете със своите планове в тези моменти и в тези два месеца като цяло. Така резултатът ще бъде най-оптимален за вас. Ако е необходимо да подписвате някакви документи, направете това от 11 май до 6 юни - те ще бъдат най-надеждни и изгодни за вас. До този момент е разумно дз изпълнявате всички подготвителни действия. Най- конкретните сведения, въз основа на които можете да вземете оптималните решения, можете да получите в четвъртък и петък.
 
ВЕЗНИ
ВЕЗНИ
През целия април вие сте водили активен публичен живот, попадайки непрекъснато в неочаквани положения, не без участието на онези, с които сте се срещали и общували. През това време вие сте спечелили максимало възможната за вас популярност сред публиката и противоположния пол, ако сте се проявили по необичаен, неформален начин. Не са били изключени дребни конфликти и неочаквани ситуации, включително и скандални. Някои от вас са срещнали по своя житейски път необикновен човек, който е способен да окаже влияние върху вашата съдба. Активната фаза на този процес сега завършва, преминавайки във фазата на постепенни промени, водещи до стабилност, до укрепване на онова, което се е случило през април. За мнозина този процес се проявява в брачните отоншения, при други - в социалната област.
 
СКОРПИОН
Периодът на Телеца за вас винаги е свързан с преодоляване на обстоятелства, на собствения ви характер, на физическа слабост и недостиг на материални ресурси. Тяхното постепенно изтощаване (преразход) може да продължи до края на септември. От началото на април до средата на май нарастват проблемите и дори разногласията с роднини и колеги, които определено влияят върху материалното ви положение, и това се проявява в края на април и през май. Този проблем има остър характер, по-вероятно скрит и упорит. Най-мъдрите от вас ще превърнат разногласията и взаимните грешки в сътрудничество. На кого, ако не на Телците, своите антиподи, да се опрат Скорпионите? Тогава в средата на май вие ще превърнете трудностите в успех, а загубите на ресурси (и сили) в съществени придобивки.
 
СТРЕЛЕЦ
 
СТРЕЛЕЦ
От началото на март до края на май вие чувствате в себе си повишена енергия, сила и стремеж към реализация на своите намерения независимо от всичко. Това ви дава очевидни конкретни преимущества, ако сте здрави и млади. За възрастните хора това време предполага изостряне на хроничните заболявания, за чието преодоляване организмът харчи силите си. Най-много енергия за "вътрешни нужди" (дори ако това не е заболяване, а спортни тренировки) вие губите от средата на април до края на май. Позволете си през това време да намалите малко оборотите. Дали всички видове дейности и постъпки са целесъобразни или изразходвате сили напразно? Най-актуални са тези въпорси за ноемврийските Стрелци и за родените през първите дни на декември. Именно те доста отдавна и още дълго време ще бъдат под известен натиск, който изтощава силите им и увереността в себе си. Въпреки това трябва да живеете и да действате максимално рационално. Проверете своята издръжливост в понеделник и вторник.  
 
КОЗИРОГ
 
Периодът на Телеца винаги е благоприятен за вашето материолно и физическо състояние. Тази година тази позитивна възможност е засилена многократно. Важно е да бъдат използвани всички възникващи възможности, без да изпускате нито една. През тази седмица подобни благоприятни събития ще има в четвъртък и петък. Но това са само знакови дни на фона на общия благоприятен период, който продължава от началото на април до края на май. Разнообразните положителни възможности се засилват през втората десетдневка на април и са още по-мощни през втората десетдневка на май. Планирайки едни или други мащабни намерения, старайте се да се впишете със своите действия в този "календар" на подкрепящите ви космически фактори. Но може и да не се съобразявате - просто се насладете на своето благополучие и на онова, което ще ви подари Съдбата.  
 
ВОДОЛЕЙ
 
ВОДОЛЕЙ
Като всеки човек вие повече от всичко искате за себе си и своето семейство благополучие. Най-благоприятните обстоятелства за това се формират от началото на април до края на май тази година. Осъществявайте своите планове и намерения, ако те са конкретни и мащабни. Не си струва да се разпилявате за дреболии, по-добре си изберете една базова задача и я решете. Тя ще послужи за фундамент за бъдещ ръст на благосъстоянието ви. Впоследствие, вашето благополучие ще се повиши толкова съществено, почти както е било след някои събития през септември 2011 година. Но не е задължително това да бъде в същата сфера. През тази седмица благоприятните в материално отношение дни са сряда и четвъртък. В петък и събота Луната се намира във вашия знак - вашето настроение, потребности и физическо самочувствие ще ви кажат много.  
 
РИБИ
 
РИБИ
От началото на март до края на май февруарските Риби проявяват повече от обичайното енергия, насочена към преодоляване на препятствията - в кариерата, в постигането на очевидна, обществено знакова цел. Провокиращите фактори винаги идват отвън - обстоятелства, началник, родител и т.н. Като че ли в това време някой или нещо ви предизвиква или с "вълшебен ритник" ви тласка към действия. Засилва се конкуренцията в кариерата. В това има много позитивност, но и негативи - засилва се вашата несдържаност, своенравие. Със своите импулсивни постъпки вие можете да изострите ситуацията, да я доведете до нежелателен конфликт, но може и да преодлеете препятствие, постигайки своята цел. Отчитайки дългосрочния фон от затруднения във всички начинания, който присъства в живота на Рибите от края на 2015 до края на 2017 година, сега имате възможност частично да се справите с тях. Точно такава възможност ще ви се предостави още веднъж през август и септември. Сега вие като че ли само оглеждате и се подготвяте за преодоляването на летвата. Някои ще я преборят сега, останалите ще направят това в края на лятото. Успех!  
  Н. Чиркова
 
 
     
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2016
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.dir.bg и активен линк е задължително.