Начало
хороскопи | дневен | седмичен | месечен | архив | блог | контакти |
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
     
 
СЕДМИЧНА АСТРОПРОГНОЗА
31 август - 6 септември 2015
От 10 август до 26 септември Марс (Богът на войната Арес) командва парада в знака на Лъва, където той се чувства доста воинствено и уверено. И ние вече наблюдаваме резултата: взривове, пожари, изостряне на военните конфликти. Лъвове, Стрелци и Овни, както и някои други хора вече чувстват прилив на увереност в себе си и отвоюват по най-различни начини своето "място под слънцето", доказвайки че те са по-добри, много по-добри от другите. А друга част от човечеството усеща своята несъстоятелност, зависимост от своите партньори-лидери и страда от напористи хора. В природата всичко е балансирано...

От 26 август до 10 септември Марс се е приближил плътно до Венера, която от 25 юли до 6 септември е ретроградна. Следователно, тя е упорита, желанията й (и на много жени) са обърнати към миналото, критериите "добро и зло" се извеждат от победните и щастливи моменти на това минало. Тя е кралицата в своето най-славолюбиво състояние. Сега тя има нужда от ГЕРОЙ, който обаче ще преклони коляно пред нея и желанията й. Такъв сценарий в различни вариации ще се играе сега от мнозина. В живота ни се засилва театралността, показната романтика. Такава мотивация е прекрасна за пищни сватби, културни мероприятия, за всякакво показно "пъчене", разчитащо на възторжена реакция в отговор. Често пъти обаче на такива действия следва друга реакция - завист или ласкателство, шумно възхищение и съскащо неодобрение. Взаимодействието на двете "гендерни" (мъжко-женско) планети възбужда в нас подобни стремежи, но то се проявява не само в това. Венера отговаря за придобивките и паричните инвестиции, за цената на парите във валута, в стоки (покупателна способност). Марс - за активното спекулативно придобиване, разходи и преки грабежи.

Доакто Венера е ретроградна, ние наблюдаваме снижаване цената на парите и повишаване на ценността на общопризантитет валути (замяна на златен еквивалент). След 7 септември, когато Венера тръгне "напред", този процес вероятно ще се прекрати за известно време. А когато тя, на 9 октомври премине от Лъв в Дева, реализмът ще започне да надвива "романтиката и официоза" и нещата ще си дойдат на мястото.

Засега обаче Венера е ретроградна, а Марс, докато е до нея се старае максимално да се облагодетелства, дори ако трябва да застане "на колене" - това е в природата му. Как сега става облагодетелстването? Чрез спекулации, разбира се. И с неадекватно зплащане на чуждия труд.

Следователно, през тази седмица се засилват спекулативните тенденции - не само на борсата, в банките и в търговията. В гендерните отношения - също. Ще бъде полезно романтично настроените, ненатоварени с критичен ум хора,да се замислят на тази тема. По време на ретроградната Венера често се случват забавяния и ограничения в придвижването на сериозни финансови въпроси и в покупко-продажбата на имущество. Но има и друга вероятност, продавачът може да се възползва от силното желание на купувача да придобие престижна вещ и да я прозазе на цена по-висока от реалната й стойност. От 9 септември до 5 октомври стойността на такива вещи рязко ще се понижи, броят на покупките - също. Ще се търсят не само престижни, но и практични, полезни в дългосрочна перспектива вещи.

И още: от 19 август до 7 септември амбициите на някои хора се удовлетворяват по най-щастлив начин. Във всичко обаче присъства като фон елемент на измама и самоизмама, интриги и ефектът на сапунения мехур. Само точната сметка и трезвият поглед върху нещата ще ни спаси от бъдещи разочарования.
  ОВЕН
ОВЕН

От 28 август до 10 септември ви върви и най-вероятно го усещате по радостната възбуда, която изпитвате. Действително през този период мнозина успяват в много неща - от любовта до успехи в бизнеса, в нови финансови проекти. А ако всичко това се съчетае, ще се получи нелош социален напредък. Във вторник по дребни събития може да се съди в какво точно е вашият късмет и къде да го търсите. От 31 август до 10 септември големи шансове в кариерата имат служители, далеч от рисковете на бизнеса и притежаващи висок професионализъм. Нещо повече, шансовете, които възникват сега, през октомври ще се засилят. Правете първата крачка. Желателно е това да стане в сряда.

 
ТЕЛЕЦ
ТЕЛЕЦ
През първата десетдневка на септември колекционирайте и задържайте при себе си всички дребни радости, обмисляйте и реализирайте сполучливи ситуации. През октомври те ще се превърнат в по-сериозен социален и делови успех. Най-вероятно, благополучието идва при вас чрез децата, техния социален ръст и помощта им за вас. Кризисните ситуации ще доведат до успех. Кризите могат да бъдат преодоляни успешно, анализирайки старателно и трезво всичко, което се случва. Станете психоаналитик сами на себе си и бедите ще ви подминат. Покровител и "Учител" през следващите месеци ще играе важна роля в живота ви. Дори ако "Учителят" е черен, а покровителят ви поставя в зависимост. Успехът се реализира в областта на образованието, във въпроси, касаещи гражданство, в постижения с помощта на влиятелни роднини и т.н. За сметка на подобни фактори възниква възможност за социално издигане, която ще се реализира през следващото полугодие. Показателен ден за седмицата е сряда.
 
БЛИЗНАЦИ
БЛИЗНАЦИ
Във вас се е зародил и расте стремеж към по-добър живот за семейството ви и ако нямате засега такова, да го създадете. Първите намеци за успех се появяват от 31 август до 10 септември. Уловете ги, задръжте ги, грижете се за тях - през октомври те могат съществено да нараснат. В петък и събота анализирайте случващите се събития по отношение на ползата или вредата им за вас лично - от тях ще израснат дългосрочни и мащабни последствия. Управлявайте ги. Ще ви помогне някаква приятна среща или много радостна и вълнуваща информация. От 4 до 29 септември ще се окажете в малко затруднителна ситуация, ако имате нещо общо с парите на други хора във вид на кредити или други задължения. Не действайте в свой ущърб. Помнете, че понякога езикът е наш враг.
 
РАК
Рискованите финансови и творчески проекти, придобивки и продажби са станали част от живота на всеки от вас. Дори не особено състоятелни хора сега с удоволствие купуват онова, което им изглежда желано и престижно, което им позволява да се почувстват "друг човек". Успех в постигането на желаното е вероятен във вторник и събота. Планирайте своите активни действия за собственото си благо за тези дни. Ако искате да купите кола или да използвате с практическа цел влиятелен познат, направете реални стъпки в тази посока във вторник, сряда и събота.
 
ЛЪВ
ЛЪВ
През следващите месеци вашето благополучие в материален план обещава да порасне. Поледната десетдневка на август ще ви донесе явни доказателства за това във вид на определени събития. Имуществените и други въпроси се постарайте да решавате или поне да помръднете от мъртвата точка от 19 август до 10 септември. Следващите стъпки в тази посока ще бъдат успешни през октомври и в началото на ноември. Сега вие сте толкова щастливи и успешни, че рутината на ежедневните усилия и досадната работа не са за вас - празникът е влязъл в живота ви и всички душевни сили сте насочили за поддържане на това усещане. Моментът е добър за почивка, любов, пътешествия и семейни радости. Най-наситените дни тази седмица са вторник, сряда и четвъртък. Постарайте се да закрепите и продължите всички онези радости, които ще изпитате през тези дни.
 
ДЕВА

Девите започват нов 12-годишен период на социален ръст и издигане по спиралата на личните постижения. Както винаги първите стъпки са трудни, не е ясно в каква посока трябва да бъдат направени, а мъглявите обстоятелства ги объркват още повече. Приемайте всичко, което сгрява вашето самолюбие и обещава материална полза. Отхвърляйте всичко, което накърнява вашето достойнство. С този "ключ" вие ще отворите нужната врата, през която влизайки, ще попаднете на правилния път. Рождениците от седмицата особено остро ще чувстват всичко случващо се върху своето самолюбие. Те имат и най-големите шансове да направят още през първата година, до следващата есен широка крачка по пътя към социалния успех. Но и препъващите ги фактори при тях са по-силни, отколкото при другите Деви. От 26 август до 6 септември се постарайте да съзрете истината в мъглата от непонятни обстоятелства и да намерите правилните хора сред ненадеждните. По-лесно можете да направите това в сряда, четвъртък и петък.

 
ВЕЗНИ
ВЕЗНИ
Вие все още сте на върха на своята популярност, търсени от достъпното ви общество. Приятели, колеги и широката публика активно реагират на това, каква позиция заемате вие. От 26 август до 10 септември всичко това се проявява особено бурно и ярко, вие май непрекъснато сте в центъра на обществените или корпоративни събития. Някой напорист и властен човек сега влияе върху вашия избор, върху вашето тщеславие. Под негово влияние от 26 август до 10 септември вие непременно ще се преориентирате в своите приоритети. Това влияние може да ви даде шанс да започнете нещо ново, стигащо дори до солиден авантюристичен житейски проект. Засега късметът е на ваша страна, и до 8 октомври "празникът на живота" в някаква форма ще бъде с вас. След това всичко ще се оцвети в по- прозаични цветове. Така че радвайте се, възползвайте се, пренасяйте своите надежди в бъдещето!
 
СКОРПИОН
През следващите месеци вашето материално и социално положение има всички шансове да става по-добро. Мащабните планове и надежди до следващата есен задължително ще се сбъднат. Безусловно, всичко зависи от постигнатото социално и служебно положение: високият пост дава повече преференции и възможности, както и премията, която зависи от заеманата длъжност. От средата на август до 10 октомври са налице всички възможности да подобрите своето формално положение в професията и в живота, включително и благодарение на престижен брак или за сметка на изгоден договор. Сега уникални обстоятелства спомагат за вашия успех, което следва да използвате интензивно. Покровителството е важен фактор за успеха, опирайте се на своя покровителл и вие самите покровителствайте. Най-добрите дни през седмицата са вторник, сряда и четвъртък.
 
СТРЕЛЕЦ
 
СТРЕЛЕЦ
Всичко, което се случва от 24 август до 4 септември, демонстрира вашия социален и професионален статус и породеното от тях. Стремете се към баланс между социалните и семейни постижения, не пропускайте едното, заради другото. През тази седмица подобни събития са най-ярки и показателни. Неудовлетвореността от случващото се разглеждайте като стимул за нови пориви и висоти, които вие сте способни да постигнете до есента на следващата година. Може би вие потенциално сте надраснали постигнатото формално ниво. Това е мотивация за възход. Поощренията са важни знаци, но ги разглеждайте като стимул за нови постижения, не се успокоявайте от постигнатото. Благоприятен ден е четвъртък.  
 
КОЗИРОГ
 
Вашето материално благополучие и душевна хармония сега е възможно да преживеят нов подем. Не излитане, а бавно, последователно издигане. През септември следващата година вие ще се огледате назад в изминалата година и ще разберете доколко всичко е станало по-хубаво. През тази седмица ще се случат редица събития, които ще ви кажат в каква посока и на каква почва следва да се върви към тази цел. В битов план важна роля в живота ви започват да играят далечни роднини или близки, но живеещи далече от вас. През тази седмица вие сами ще се убедите в това. Важно е да изградите своя твърда позиция към случващото се. Повишаването на образователния ценз ще ви помогне в общото издигане. Пътешествията с практическа цел (командировки) също ще са ви от полза.  
 
ВОДОЛЕЙ
 
ВОДОЛЕЙ
Финансовите и имуществени въпроси са станали важни за мнозина от вас. Това са и стабилните доходи, и въпросът с кредити и заеми, и общата собственост. На всички тези въпроси отделете внимание и те ще се решат позитивно през последната десетдневка на август и първата десетдневка на септември, а след това ще се подредят и ще ви донесат още по-голяма полза през октомври. Семейното благополучие е изцяло в ръцете на ваши роднини и членове на семейството. От 11 август до 16 септември вие доста интензивно и продуктивно си взаимодействате с тях, осъществявайки задачата за своето лично и семейно благополучие. Какво сте успели да направите и какво още можете да сторите? Във вторник седнете, помислете и го направете. А събитията от този ден непременно ще ви подскажат нещо.  
 
РИБИ
 
РИБИ
От 19 август до 10 септември се случват значими за вас събития. Те ви обещават много по отношение на благополучието и едновременно с това частично разсейват вашите предишни илюзии относно собстевното ви положение и възможности. Тези процеси са особено сериозни за родените през февруари и в самото начало на март. Нека това не ви тревожи и не ви разочарова - през следващата година средата и живеещите до вас хора ще станат много по-доброжелателни към вас, полезни и покровителствени. Можете смело да разчитате и занапред на влиятелни покровители сред шефове и приятели. За работещите ще бъде полезно да се приобщят към солидна компания и да не разчитат в годишна перспектива прекалено много на свободен бизнес проект. От средата на август обаче до началото на октомври и тази сфера може да бъде успешна. Засега общата сполука е с вас. След това за благополучието ще ви потрябват навици за рутинна работа.  
  Н. Чиркова
 
 
     
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2015
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.dir.bg и активен линк е задължително.